Citroën C5 Break 2.0 16V Exclusive (2002)
| Uitvoering | C5 Break 2.0 16V Exclusive |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2002 |
| Jaar van aanschaf | 2002 |
| KM-stand laatst | 0 km |
Sinds 2002 de Citroën in bezit. Een hele ruime, mooi gestyleerde auto met een eigen ´image´ waarvan er niet 12 in een dozijn gaan.
De auto heeft een prima rijcomfort en ook wanneer zwaar beladen blijft hij zijn goede rij-eigenschappen behouden. Ook in de bergen van Oostenrijk en Frankrijk blijven de prestaties van de auto prima, natuurlijk geholpen door zijn veertechniek.
De beenruimte voor- en achterin zijn prima (ook met mijn lengte van 1.91m). Ik heb de Exclusive versie voorzien van verschillende nuttige, maar soms ook onnodige, gadgets die wel de auto helemaal compleet maken.
Helaas heb ik sinds de aanschaf een aantal vervelende problemen/storingen gehad met als gevolg dat ik niet 100% tevreden ben met deze auto. Met name de electronica in de auto (en daar zit nogal veel van in) heb ik mijn vraagtekens bij de betrouwbaarheid.
Na twee maanden klapten de spiegels niet mee in bij het afsluiten van de auto. Naar dealer, verholpen maar binnen een paar weken hetzelfde probleem. Weer verholpen en tot nu toe geen problemen meer.
Feb. 2003: Zuid-Frankrijk. hevig schokkende auto en mededelingen ´storing uitlaatgassen´ en ´storing katalysator´. Auto heeft twee weken (!) bij een
Citroen dealer in Zuid-Frankrijk gestaan, is voor zo´n EUR 1000 aan verbouwd.
Mei 2003: weigerende richtingaanwijzers. Dan wel en dan niet werken. Naar dealer, hele unit vervangen. Sinds dien geen problemen meer.
Oct. 2003: weer schokkende auto met melding ´storing uitlaatgassen´ en ´storing katalysator´. Eerst versleept naar dichtbijzijnde Citroen dealer (Van Wijngaarden) in Rhoon. Deze hebben de computer ge-reset maar vervolgens weigerden ze om mij verder te helpen. Voor de reparaties moest ik maar naar mijn eigen dealer gaan. Leuk als je met een kapotte wagen staat, ik heb toch gewoon Citroën garantie geen dealer garantie? Geen service, geen fatsoen en ik ben blij dat ik daar mijn auto niet gekocht heb, maar dit terzijde. Doordat de computer re-reset was kom mijn eigen dealer de storing niet meer terugvinden. En natuurlijk had Van Wijngaarden geen print-out gemaakt. Er zijn wat testen gedaan maar storing kwam niet terug. Hopelijk blijft hij nu weg.
November 2003 : lichtsensor kapot. Nieuwe besteld, wordt vervangen.
Wat ik als laatste nog wil vermelden is dat ik door mijn Citroen dealer (Mobility Centre Rotterdam-Zuid) zeer correct en snel geholpen ben. Uit de recensies lees ik dat er vaak wat problemen zijn met dealers maar deze doet keurig en snel zijn werk. Ook dat mag vermeld worden.