Citroën C4 Picasso 2.0 16V Ambiance (2007)
| Uitvoering | C4 Picasso 2.0 16V Ambiance |
| Versnellingen | 6, Semi Automaat |
| Bouwjaar | 2007 |
| Jaar van aanschaf | 2008 |
| KM-stand bij aanschaf | 18.500 km |
| KM-stand laatst | 19.500 km |
September 2008. Na veel zoeken en vergelijken, keuze gemaakt voor de Citroen Grand C4 met semi automaat op benzine. Gekocht in Hoogezand bij Citroen dealer BM Gorecht . Auto was geimporteerd uit Duitsland en was van november 2006, 18.500 km gelopen en met een nieuw kenteken.
Ik kwam als leaserijder uit een Toyoya Avensis Verso diesel (op zich een uiterst betrouwbare reisauto 215.000 km in 3,5 jaar). Ik zocht een auto met een derde zitrij vanwege de kinderen en het voetbalelftal af en toe. Auto\\\'s die ik heb vergeleken, Seat Alhambra, VW Sharan, Ford Galaxy. Deze vielen af niet vanwege de ruimte, want ze zijn allemaal groter dan de C4, maar vanwege gedateerd model + de prijs lag, jong gebruikt, aanzienlijk hoger dan de Citroen. Verder ligt het verbruik van al die auto\\\'s aanzienlijk boven dat van de C4.
Ik heb een paar keer proefgereden en was snel verleid door de automaat. Dit zorgt voor heerlijk relaxed rijden. Verder was de ruimte voldoende, al moest er wel wat worden ingeleverd t.o.v. de Toyota Avensis Verso.
Auto werd keurig geleverd door de garage, gepoetst en nauwelijks van nieuw te onderscheiden. Het viel me op dat er maar 1 sleutel met afstandsbediening bij werd geleverd. Dat schijnt normaal te zijn bij dit type, sleutel bijkopen kost 93,- euro.
Stoelen zitten goed, de derde zitrij is prima te doen voor kinderen tot een jaar of 10. Mijn kinderen vonden de derde rij beter zitten dan de Toyota. Met de stoelen in gebruik op de derde zitrij is er nauwelijks bagageruimte over. Lang leve de dakrails, alles gaat in de dakbak.
De rails van de R stoel op de derde zitrij was verbogen. De stoel klapt niet in. De garage zorgt voor vervanging. Onder garantie keurig door de garage vervangen. Tweede sleutel met afstandsbediening bijbesteld (€ 100,-), want bij dit type zit maa 1 sleutel met AB. Hoe krenterig kun je zijn?
Bij 22500 km opeens op de snelweg melding dat de temperatuur te hoog was. Melding STOP. Verwarming hoog gezet en zer rustig naar Citroen garage in Assen gereden. Geconstateerd dat de waterpomp kapot was en dat er al 2,5 L koelvloeistof was verdwenen. Gerepareerd onder garantie.