Citroën C4 Picasso 1.8 16V Ligne Business (2007)
Uitvoering | C4 Picasso 1.8 16V Ligne Business |
Bouwjaar | 2007 |
Jaar van aanschaf | 2007 |
Lekkage motor
Na 6 maanden constateerde ik dat er een flinke plas koelvloeistof onder de auto lag. Het leek uit de achterzijde van de motor te komen.
Bij de dichtstbijzijnde garage gereden zag men dat er inderdaad vloeistof uit de motor kwam en reparatie ging enige dagen kosten. Ik kreeg te horen dat de reparatie 2 dagen had geduurd en dat onder andere de keerring van de krukas was vervangen. Achteraf vond ik dit niet logisch omdat dit alleen met een olielekkage te maken zou kunnen hebben. Dit alles viel binnen de garantie van Citroen en de garage wilde mij niet meer vertellen.
1 week na de reparatie viel mij op dat er koude lucht in de auto werd geblazen terwijl het buiten slechts 15°C was en de verwarming op 21°C was ingesteld. Niet veel later begon op de snelweg de auto in te houden en vervolgens de nodige storingslichten op het dashboard. Auto aan de kant gezet en na het starten kwam de waarschuwing “storing emissie controle”.
Afgesleept naar de dichtstbijzijnde garage. Daar constateerde men dat er 2 liter koelvloeistof bijgevuld moest worden, waarna ik weer verder kon rijden. Er bleek een waterslang niet goed te zijn aangedraaid bij de reparatie.
Rij ervaring
Inmiddels een jaar en 50.000 km verder. De auto voldoet nu uitstekend. T.o.v. mijn vorige Xsara Picasso is het rijcomfort verbeterd, met name de zitpositie. Stuurwiel en stoel zijn voldoende instelbaar. Motor (op LPG) heeft voldoende vermogen en is erg soepel. Bij 60 km/h in de 4e versnelling gaat zonder problemen.
Interieur ruimte is prima alleen de opbergvakjes zijn een stuk kleiner dan in de Xsara Picasso. Daar zat ook nog een lade onder de rechtervoorstoel en die ontbreekt hier. De vorm van de kastjes is onpraktisch. In de Xsraa kon ik met gemak een laptop in de vloer verbergen maar dat is nu onmogelijk.
Uitzicht naar voren is sterk verbeterd door de smalle stijlen.
Achterstoelen zijn eenvoudig neer te leggen maar de vloer is niet geheel vlak.
Standaard Radio met bluetooth werk goed en telefoonfunctie is geheel geintegreerd in dashboard display en stuur.

Citroën C4 Picasso 2.0-16V Ambiance EB6V 5p. Panoramische voorruit, Radio cd speler, Cruise control
- 2007

Citroën C4 Picasso 1.6 THP Business EB6V 7p. 2010 3495eu
- 2010

Citroën C4 Picasso 1.6 VTi Séduction 5p. Airco, Cruise control, Panoramische voorruit
- 2009