Citroen C4 Cactus PureTech 110 Shine (2018)

Uitvoering | C4 Cactus PureTech 110 Shine |
Bouwjaar | 2018 |
Jaar van aanschaf | 2020 |
Prettige wagen
Dit is geen review wegens te weinig km’s.
Dit was een aangename kennismaking met een voorbijganger . De auto staat nu sinds 9 maanden in mijn stalling , wegens een pandemie konden we niet onze jaarlijkse trips maken en we namen ook geen risico gezien onze leeftijd . Maar met de toekomst houden we wel rekening en daarom gaat deze auto eruit en komt er een met grotere koffer .
De korte tijd dat we de cactus c4 gebruikten was vooral voor boodschappen , op 9 maanden bracht ik de km stand naar 35500 . Belachelijk weinig , te weinig om een volwaardig oordeel te vellen . Maar toch was het een fijne ervaring . Rijdt zachter , comfortabeler dan onze voorganger ( ouder type met robotbak ?) . En hangt feller aan het gaspedaal . Her licht wagentje met 110 pk schiet vooruit zonder hapering en de betere automaat met 6 gangen schakelt boterzacht op en af en het gaat nog feller in de S stand . Er is geen koppel gebrek . Doet het heel snel bij inhaalmaneuvers . Toch rammelt die nog behoorlijk op zijn ophanging op slechter wegdek bij lagere snelheid . Dan heeft de speciale vering het er moeilijk mee . Maar op snellere vlakke wegen is het een droom van een wagen . Helt amper over in de bochten . Heeft zeer goede remmen . Het verbruik is zoals verwacht rond de 6l/100 km op benzine . Alleen de airco is niet voldoende tijdens hete dagen . Maar te klein om als reiswagen door te gaan als je van plan bent veel mee te nemen . Dus schuiven we deze door naar iemand anders en gaan we voor de iets grotere c4 grand Picasso . Er wacht ons een zee van ruimte met echo . Deze keer zonder glazen dak , dat vond ik echt een onnodig gadget in de cactus . Maar tot slot niks dan lof voor de kleinste c4 .

Citroën C4 Cactus 1.2 PureTech Feel Garantie CarPlay Cruise Clima Navi Lane Parkeerhulp Rijklaar
- 2018

Citroën C4 Cactus 1.2 PureTech Live | Camera | Cruise control | Airconditioning | Parkeersensoren | Bluetooth
- 2020

Citroën C4 Cactus 1.2 PureTech Origins