Citroën C4 1.6 16V Ligne Prestige (2006)

Citroen C4
Citroen C4Citroen C4Citroen C4Citroen C4Citroen C4Citroen C4Citroen C4Citroen C4Citroen C4 Coupé - interieurCitroen C4 Coupé - interieurCitroen C4 Coupé - interieurCitroen C4 Coupé - interieurCitroen C4 Coupé - interieur

UitvoeringC4 1.6 16V Ligne Prestige
Bouwjaar2006
Jaar van aanschaf2007

Na de 407 SW moesten we nog even 2 maanden overbruggen in een huurauto. Het werd de C4 en dat is wel even wennen want dit is echt een klasse minder. Het was de eerste keer dat wij een Citroën reden en vroegen ons af of al die verhalen over comfort en onbetrouwbaarheid etc wel waar waren.
Op zich heeft de auto ons nooit in de steek gelaten, maar er waren wel wat eigenaardigheden. Zo was de PDC in deze auto een stuk onbetrouwbaarder dan in de 407 en staat de fabrieksradio altijd uit als je de auto start. Geen schokkende zaken, maar ze vielen ons wel op.
De ergonomie van deze auto viel ons tegen. Zo zitten de radio en het display van de airco te laag. Op de plek waar ze hadden moeten zitten, zit een of ander klepje waar je eigenlijk niets in kwijt kan. Ook de stoelen van dit merk dat bekend staat om zijn comfort valt erg tegen: er zit een soort horizontale band in de stoelen vlak onder de schouderbladen. Dit naast het gebrek aan zijdelingse steun vond ik echt een slecht punt aan de auto.
De overall indruk van de kwaliteit van de auto is aan de buitenkant goed: ik vind het zelfs een mooie auto. Aan de binnenkant is dat een ander verhaal: het doet niet echt kwalitatief hoogwaardig aan en het rammelt hier en daar. Ook hier hadden we last van een trillend stuur bij 100-130 km/u: dit is natuurlijk eenvoudig op te lossen.
Rijkwaliteiten: De stap van een 2000cc turbodiesel naar een 1600cc benzine is natuurlijk altijd een achteruitgang. De motor voldoet, maar nodigt niet echt uit tot een potje scheuren. Het onderstel, aan de andere kant, wel! Door het overhellen van de koets, maar de goede grip van de banden, krijg je een hoog snelheidsgevoel in de bochten.
Overall vind ik dit een auto die je niet met je hart koopt, maar het je portomonee. Helaas is het auto afgelopen week total loss gereden door mijn vriendin, dus we zijn weer toe aan een nieuwe: de Ford Focus

Geen noemenswaardige problemen, maar wel rammels en wat eigenaardigheden.

6,0

PRIVATE LEASE Citroën C4