Citroën C2 1.6 16V VTS (2006)

Citroën C2 1.6 16V VTS (2006)

UitvoeringC2 1.6 16V VTS

Opties :- Pack Airco
- Pack Parking
- Radio/Cd Frontlader met stuurbediening

Algemeen:

Na +/- vijf jaar een Skoda Fabia te hebben gereden, eerst een 1.4 16V 75pk Comfort en daarna een 2.0MPI Elegance nu dan een Fransoos.
Na verschillende bezoeken aan verschillende dealers (o.a Toyota, Honda, Peugeot, en Daihatsu) toch bij Citroën terechtgekomen.
Het uiterlijk van de C2, en dan met name de VTS uitvoering spraken en spreken mij erg aan.
Het is een lekker dik gedrongen autootje dat in deze felle blauwe kleur genoeg aandacht trekt.
Mijn C2 is al een ’gerestylde’ uitvoering, dus met de andere achterlichten en het nieuwe dashboard.

03 mei 2007

Airbag lampje begint te branden en de melding ’storing gordel/airbag’ verschijnt op het infodisplay.
Naar de dealer gereden om auto uit te laten lezen, alleen de computer was helaas niet aanwezig.
Na wat heen en weer geredeneer werd de stekkerverbinding onder de linker voorstoel verdacht (schijnt wel vaker voor te komen).
Ze hebben deze verbinding nu goed vastgezet, en meteen de verbinding onder de rechter stoel ook gedaan.
Probleem is nu (nog) weg.

30 mei 2007

Koelvloeistoftemperatuurlampje (wat een woord) begint te branden en de melding ’STOP motortemperatuur te hoog’ verschijnt op het infodisplay.
Gestopt, en de motorkap open gedaan.
Wat blijkt, koelfan staat zich helemaal een breuk te draaien, en het koelvloeistofexpansivaatje (duh, nog zo’n woord) staat gewoon op max.
Garage gebeld om 7:30 ’smorgens, deze zei dat als er koelvloeistof in zit kun je er gewoon mee rijden, dus zo gezegd zo gedaan, en met een brandend lampje en ongeveer iedere 15 seconden een pieptoon met bijbehorende melding naar de dealer gereden.
Bleek om een temperatuursensor te gaan die bij de eerstvolgende beurt toch vervangen had moeten worden doordat deze kon scheuren, met dit grapje als gevolg.
Helaas was de sensor niet op voorraad, maar de auto zou die dag ’smiddags weer gemaakt zijn, zo werd mij verzekerd.
Netjes een vervangende auto meegekregen (garantie), en om half twaalf werd er al gebeld dat hij weer klaar was.
Dus een dikke pluim voor HDMG Citroën uit Nuenen.

06 oktober 2007

Vandaag zijn eerste beurt gehad, eigenlijk had hij pas bij 30000 een beurt moeten hebben, maar omdat ik niet zo heel veel rijdt heb ik voor een jaarbeurt gekozen.
Teller staat nu op 20500km.
De inmiddels al vervangen temperatuursensor hadden ze nogmaals vervangen omdat ze niet meer wisten of hij al vervangen was.
Voor de rest was er niks te melden, zelfs de rekening viel nog wel mee met 176 Euro.
Bij deze beurt kreeg ik overigens wel een gratis leenauto (een C4 berline Cooltech met 700km op de teller), en dat heb ik wel eens anders meegemaakt.
Voor de rest wordt je niet echt verwend bij deze garage, maar ze leveren wel goede service. (mijn Skoda werd iedere keer gewassen en uitgezogen afgeleverd)