Citroën C1 VTi 68 Feel (2017) #2
Uitvoering | C1 VTi 68 Feel |
Bouwjaar | 2017 |
Jaar van aanschaf | 2017 |
Voldoet prima, kost weinig - maar -
Met een baan in het vooruitzicht op loop/fietsafstand maar we af en toe wel (onregelmatig) een auto nodig hebben kwam de overweging om de scherp geprijsde Citroën C1 te adopteren.
Anders dan vorige auto's, anders dan de Volvo 850 2.5 die we hier voor hadden. Met in het achterhoofd: Laag verbruik, lage lasten, weinig onderhoud en genoeg comfort voor hier in Nederland hebben we ja gezegd en even later stond de C1 in de straat.
Uitrusting / praktisch
Voorzien van airco, bluetooth, elektrische ramen, radio en privacyglass heeft hij bijna alles wat ik me zou wensen. Cruise controle en elektrisch bedienbare spiegels mis ik toch wel een beetje.
De stoelen zitten eigenlijk prima en de boodschappen & kleine bagage passen prima in de kofferbak. Het stuur is niet naar je toe te halen en niet echt ver omhoog te verstellen waardoor het een beetje laag op de benen staat bij ons.
Rijden
Voor een kleine auto vind ik de C1 heel volwassen. 130 op de snelweg, ook op langere stukken is echt niet heel vermoeiend of oncomfortabel. Sturen doet ie licht maar niet zo akelig als de nieuwe Twingo waar de in gereden hebben (dit vond ik overigens als geheel een enorme tegenvaller, behalve het uiterlijk). Schakelen, koppelen, remmen alles gaat gewoon heel makkelijk. Het gemiddelde verbruik tot nu toe aan de pomp gemeten ligt op 1:19,3 over de eerste 3500km. Dit is ook met inrijden, airco aan en +/- 130 op de snelwegen waar dit mag. Niet gek!
Zit je met 2 of 3 personen en wat bagage aan boord, staat er een windje e.d. dan merk je wel: Voor in Nederland is deze auto prima, maar hij komt vermogen tekort om echt mee op vakantie te gaan. Ik zou hiermee toch niet naar Zuid-Frankrijk of op wintersport rijden. Daar heeft Citroën/Toyota/Peugeot 'm natuurlijk ook niet voor ontworpen :).
Probleem?
Wat alleen heel erg tegenvalt, bij regelmatige snelheden onder de 80-100km/u schokt de motor. Soms nog redelijk heftig ook, vooral tussen de 40 en 80 is dit erg hinderlijk. Ik snap dat de motor niet zo soepel is als de 2.5 liter 5-cilinder van de vorige auto, maar dit verwacht je toch niet. Ik lees op diverse plekken dat dit door de nieuwe Euro6 motor komt. Ik heb meer dan 6 maanden voor dat de C1 in beeld kwam in een Aygo proefgereden en die had dit schokken niet, ik bedenkt me nu, helaas, dat deze dan misschien nog de oude - niet schokkende - motor had. Ik hoop toch een oplossing te kunnen vinden.
De C1 bevalt heel goed, maar het schokken stoort me heel erg. We hebben al Euro98 van BP en V-Power van Shell getankt maar dit hielp helemaal niets. Ik zal een update plaatsen als deze er is!
*Prestaties een 2 ivm het schokken, betrouwbaarheid op voldoende gezet, hier kan ik nog niet over oordelen.

Citroën C1 1.0 VTi Feel | Apple Carplay/Android Auto | Achteruitrijcamera | Pack Comfort | Pack Techno | Airco |
- 2020

Citroën C1 1.0 VTi Feel | Camera | Apple Carplay | Getint Glas | Airco | 5 Deurs
- 2021

Citroën C1 Feel 68pk | Airco | Elektrische ramen | Centrale portiervergrendeling | Bluetooth | Radio/MP3 speler met stuurbediening | Extreem lage kilometerstand!! | Zuinig en voordelig autorijden! |
- 2017