Citroën C1 1.0i Séduction (2006)
Uitvoering | C1 1.0i Séduction |
Bouwjaar | 2006 |
Jaar van aanschaf | 2006 |
Heb ruim 3 maanden geleden een nieuwe Citroen C1 gekocht.
Ik was op zoek naar een kleine zuinige auto,vanwege het woon-en werkverkeer.
Ben bij meerdere merken wezen kijken, maar de C1 beviel me al vanaf de eerste keer dat ik hem zag.
Het is een zeer sportief leuk oogend autootje.
Na een eerste testrit,was ik natuurlijk meteen verkocht.
Een mooie auto,die ook nog pittig is en bovendien zuinig.
Binnen een uur hadden we hem al gekocht.
Achteraf zijn we heel blij dat we gekozen hebben voor de exstra optie,stuurbekrachtiging met verstelbaar stuur,is toch wel zeer aangenaam.
Heb na 3 maanden er al bijna 10.000km er op zitten.
Ik stap elke dag weer met plezier in mijn auto om te gaan werken.
In je eentje of met zijn 2-en heb je ruimte zat met deze auto.
Deze auto nodigt ook uit om meer te gaan rijden en in de weekends bijvoorbeeld een stuk te gaan touren.
Vanwege de prijzen van tegenwoordig,deed je dat toch niet meer zo snel met een grote auto die net 1 op 10 rijdt.
Mijn vorige auto was een opel corsa,waar ik ook 4 jaar tevreden over ben geweest.
Alleen als je gaat kijken wat ze tegenwoordig durven te vragen voor een Corsa of Polo en andere auto’s in deze klasse, vraag ik me toch werkelijk af, of ze niet naast de plank slaan?
Het verbruik is goed.
Als je veel over 80km/u wegen rijdt verbruikt hij inderdaad gemiddeld maar 1 op 22,5
Op de snelweg als je rond de 100km/u rijdt gemiddeld zo’n 1 op 19
Kleine korte stukjes met dit weer 1 op 16,8-17,5
Maar dit ligt natuurlijk ook met name aan het weer op dit moment.
Maar nog steeds lach je iedereen uit aan de pomp.
Alle mensen die ik ken uit de familie-en vriendenkring en collega’s verbazen zich toch over de ruimte van de auto,het interieur en de uitstraling van de auto.
En doorslaggevend voor mij was ook,toen ik hoorde dat er dezelfde motor in lag als in de daihatsu serion 2 van mij pa,en deze weer uit de toyota fabriek kwam,weet je dat je er zo goed als nooit problemen mee zult krijgen.
Ik kan alleen maar iedereen die op zoek is naar een auto, deze sterk aanraden.
Ik zou er zo meteen nog 1 kopen.
Citroen, ga zo door!!!
Met de auto helemaal geen!
Terwijl ik er toch al binnen 3 maanden 10.000km mee gereden heb.
Verwacht ook niet dat ik er problemen mee ga krijgen.
Alleen helaas!
Is er waarschijnlijk een scooter langs mijn rechterkant gereden, waardoor ik wat deukjes en lakschade heb, wat echt zonde is! (op een parkeerplaats)
Dit gebeurt je natuurlijk altijd weer met een nieuwe auto.
En natuurlijk rijdt zo iemand door,zonder een briefje achter te laten!!
Mensen we zijn toch allemaal verzekerd voor zulke dingen!