Citroën C1 1.0i Ambiance (2006)

autoreview

Citroën C1 1.0i Ambiance (2006)

Signalement

UitvoeringC1 1.0i Ambiance
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar2006
Jaar van aanschaf2006
KM-stand bij aanschaf6.000 km
KM-stand laatst40.000 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

ERVARINGEN

Na 7 jaar deze Citroen C1 in bezit te hebben tijd voor een overzichtje.
Ik gebruik de C1 als stadsauto en pekelauto naast mijn Mercedes uit 1977.
Hoewel ik overwegend positief ben over de auto, toch wat minpuntjes;

De afrolgeluiden van de banden zijn behoorlijk aanwezig. De isolatie van het
motorgeluid en windgeruis is op kruissnelheid namelijk wel (opvallend) goed. Met wat isolatie aan de binnenzijde van de wielkasten zou het geluidscomfort een stuk verbeteren.

En wat veercomfort betreft; dit is wat stoterig op een snelweg (ik was verwend met mijn vorige auto; dit was een Xantia met z’n veerbollen en daardoor extreem comfortabel zonder in te boeten op scherpe wegligging) Maar daarbij moet gezegd
worden dat verkeersdrempels juist weer zacht en soepel genomen kunnen worden.

Dan een absoluut pluspunt; de stoelen,....
Net zoals vroeger in de eend; eenvoudige stoelen maar met meer comfort dan in tal van luxe en duurdere auto’s. Nou heeft dit natuurlijk ook met postuur te maken, maar in mijn geval; ik ben slank en lang (1.86) pakt het goed uit.

De auto is uitgerust met een geweldig 3-cilinder motortje. Deze houdt van toeren maken, en is dan
sneller en gevoeliger te berijden dan ik in eerste instantie zou verwachten van een 1.0 liter motor.
De 1e versnelling is lang, in het begin wat traag, maar eenmaal op gang wordt voel je toch echt een behoorlijk versnelling. Boven de 50km/u in de 2e versnelling sprint het C-eendje soepel naar de 100. Daarna is de fut eruit en kan je rustig tuffen in de rustige 5e versnelling.

Wat verbruik betreft ben ik tevreden. Meestal rij ik plusminus 1 op 17, waarbij gezegd moet worden dat ik veel stadskilometers maak.

PROBLEMEN

Eigenlijk geen problemen, tenminste;
de eerste serie had een zwakke waterpomp, dus ook de mijne, deze is vervangen zonder al te hoge kosten, en verder buiten de accu en banden, geen reparaties.
Ik ben er niet echt zuinig mee; veel stadsverkeer etc, maar voor mijn gevoel kan ik er nog 7 jaar mee doen zonder al te hoge kosten.

Ik ben al wel bezig te orienteren naar een andere auto. Ritjes langer dan een uur zijn wat vermoeiend. Inmiddels zijn er sterkere en stillere compacte auto's, maar ik weet wel dat ik de C1 zal onthouden als een erg fijn auto'tje. En hoewel financieel de ruimte er is voor een luxere compacte auto, ben ik nog steeds niet gaan kijken naar een andere auto, dus schijnbaar ben ik wel tevreden!

Saaie update

 • 40.000 km

Nu inmiddels bijna 11 jaar de C1 in bezit, en er is weinig nieuws te melden betreft reparaties en storingen.
Nu is de kilometerstand van 40000 natuurlijk erg laag, maar dit zijn wel tropenkilometers in de stad.
Maar buiten de waterpomp dus in 11 jaar geen storingen, dankzij het geweldig 3 -cilinder blokje van Toyota. Zowaar 170 km/u op de teller gehad in de 4e versnelling, met wind in de rug, dat wel, maar na de tropenkilometers lijkt de motor nog fris.

Er is nog steeds het plan een andere auto te kopen. Ik wil toch meer comfort, en financieel is er ook geen belemmering, dus wat houdt me tegen. Ik denk toch dat geweldig draaiende 3-cilindertje wat ik erg ben gaan waarderen. Dus voorlopig: op naar de 12 jaar,.....

4,8
 • Betrouwbaarheid
  5
 • Prestaties
  5
 • Comfort
  4
 • Kosten
  5
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

Lezersreacties (9)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens