Citroën C1 1.0i Ambiance (2006)
| Uitvoering | C1 1.0i Ambiance |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2006 |
| Jaar van aanschaf | 2010 |
| KM-stand bij aanschaf | 50.737 km |
| KM-stand laatst | 0 km |
2de keer is al goede keer
Inleiding:
Nadat mijn vorige auto niet meer op vier poten kon rijden (vier cilinders) en de auto ook niet gemaakt kon worden door de garage zelf, heb ik maar besloten hem te vervangen.
Mede autoweek lezers/lezeressen hebben tips gegeven op verschillende vragen die ik stelde en uiteindelijk heb ik gekozen voor een Citroen C1, puur omdat ik anders geen geld voor de C3 zou krijgen want ik moest de auto daar laten.
Na de hele heisa van het kopen heb ik de C1 kunnen kopen voor 4599€.
Rijden:
Daarover kan ik kort zijn.
De auto is feller vergeleken met de C3, ook is hij vlotter om te rijden mede door de Sensodrive, wel mis ik nog altijd een 6de verzet voor snelwegen maar dat mag geen probleem vormen.
Heb al redelijk killometers gedaan maar ik moet morgen eens kijken hoeveel ik nu precies heb want ik weet het niet meer.
Hij is handig om ergens in een gaatje te gooien tijdens rijden en parkeren en ook is hij makkelijker te keren.
Exterieur:
Logish is hij compacter dan de C3, dat maakt hem handiger in het verkeer, wel opletten want hij voelt soms groter aan dan hij is. De bodemvrijheid is ni echt hoog want heb eens in een put gereden naast het asfald en de boden scraapte even over de grond maar is niks beschadigd, gelukkig maar.
Interieur:
Verassend ruim en goed in elkaar gezet, meer kan ik niet zeggen.
Omdat de wielen in de hoeken van de auto staan kan er veel ruimte binnen benut worden, er kunnen zelfs 4 personen in met mij aan het stuur (ben 1m88 en zat nog comfortabel).
Dankzij de samenwerking van PSA en Toyota is de auto van goede kwalitijd.
Heb trouwens op het interieur op te fleuren en in het donker een beetje licht te hebben neon geplaatst, in de voetruimte's vooraan en bij de A-stijlen.
Technische specificaties:
De 1.0 doet zijn werk goed en hij gaat sneller naar hoge snelheden dan je denkt, de eerste keer toen ik vertrok moest ik direct 70km/u rijden en toen ik dacht 70 te rijden zat ik al aan 90, oeps.
De sensodrive is puur gewenning, in het begin raakte ik de automaat niet aan en nu vind ik dat geen probleem, handmatig blijft wel beter. Elke keer als de auto een versnelling hoger gaat moet je de gas even loslaten om het vlot te laten gaan meer niet.
Problemen:
Tot nu toe nog maar 2 mankementjes gevonden en dat is dat het plaatje rond de versnellingspook beetje los zit en de kofferklep rammelt soms, dat laatste komt mede doordat het puur glas is denk ik.
Conclusie:
Uitstekende auto voor het formaat en het geld, ik zal er nog plezier mee hebben en regelmatig updaten als ik iets nieuws doe of heb, de foto's komen morgen als ik er mooie kan maken.
eerste kou voor de auto
Kleine winter update.
De auto presteert nog altijd goed en probleemloos ondanks de winterprik die afgelopen week passeerde, hij heeft wijnig last van slip partijen maar als ik niet oplet is de auto zo aan het glijden want ik patoneer gelijk zot als ik gas gaf en remmen moet ook met een licht voetje, maar er is gelukkig nog abs voor als het fout loopt.
Een probleempje vandaag is dat de batterij beetje leeg was want srarte bepaald moment niet, komt door kou van afgelope dagen en da ik radio 10 minutjes liet draaien zonder de motor en de neon aanstond :) mijn fout.
Is intussen opgelost met snel lader en hij snort dus leutig verder.
feestdagen
De auto is volledig in de sfeer van de kerstperiode (zoals je kunt zien aan de foto's).
Momenteel moet ik er vaker mee rijden want de kelder word opgeruimd dus er zijn veel glaze potten, er moet nog een kerstboom gehaald worden en zal ook vaker mee naar werk gaan als het gevaarlijk glad is om te fietsen.
Vloek
Vloek is mss overdreven maar zo lijkt het toch.
De batterij was terug plat vandaag omdat ik iemand ging helpen en de lichten 5 minutjes aan stonden.
Batterij laten vervangen door citroen maar moest achteraf nog naar Brecht volgen om verder af te rekenen, het viel in de garantie.
Terug naar huis gegaan want ik had weerverlet gekregen door de sneeuw, heb een straatje binnendoor gereden die relatief vrij was, maar er lag nog een ijsplek op de straat die ik niet zag en ben uitgegleden en tegen een huis beland.
Het huis heeft niks maar mijn auto wel en da ga allemaal ver over 2000€ kosten peins ik, dus het kan zijn da ik het niet kan betalen :(
Ik zal nog foto's hier bij zetten zodat jullie je mening kunnen geven (kon echt niet verhelpen da ik botste)
Afscheid
Na mijn botsing stond mijn auto in de garage om te herstellen.
Allemaal goed en wel maar geld speelt ook een rol en dat is toch te veel: 5000€ voor alleen de snuit is toch veel te veel.
Ik ga hem dus achterlaten en dat vind ik wel een beetje jammer, het was een hele goede wagen waar ik graag in rond reed.
Maar na het ongeluk heb ik een soort trauma aan overgehouden want ik heb schrik in een kleine auto met automaat, klinkt stom maar is zo.
Heb een nieuwe C3 besteld omdat die nog betaalbaar is voor mij en ruimer (zit volgens andere mensen beter in elkaar da eerste generatie).
Hierbij geef ik ook een foto van mijn vader die het nieuws hoorde tijdens zijn wandeling toen ik voorbij reed in de vervangwagen.