Citroën BX 14 Injection (1991) #3

Citroën BX

UitvoeringBX 14 Injection
Bouwjaar1991
Jaar van aanschaf2007

Deze auto in de Cannes uitvoering met 1.4 motor gereden. Ik kocht hem ter vervanging van zo eenzelfde auto, zie review 1.9 trs, maar deze Cannes was aanmerkelijk minder luxe. Geen automatische ramen en geen stuurbekrachtiging.
Deze Cannes was in een prachtige donkerblauwe kleur. Er zat een handbediend schuifdak in (lekvrij) en daar heb ik veel plezier van gehad. Apk kon nog een maand of 9 mee. Aanschafprijs 430 euro.
Helaas werkte de vering van deze BX Cannes niet meer optimaal en gaf niet het comfort welk je normaliter met een dergelijke wagen hebt. Maar ik kon er wel mee leven omdat de auto verder goed functioneerde. Stuurde goed, remde goed, schakelde goed en reed met z'n 1.4 motor echt super zuinig. Ik haalde een gemiddelde van 1 op 15. Daarbij aangetekend dat ik er voornamelijk op de snelweg mee reed en zelden boven de 110 kwam.
Als je goedkoop wilt of moet rijden kan ik een BX van harte aanraden. Ze kosten tweedehands niet veel maar je hebt toch veel auto voor je geld.

Een probleem dat de auto had zat hem in de aandrijving of transmissie. Wat het precies was weet ik niet maar de auto maakte een joelend/schavend geluid. Ik hoorde het al tijdens de proefrit maar de oude eigenaar verzekerde mij dat het niets ernstigs was. Hij reed er al een half jaar zo mee en had zich door de garage laten vertellen dat het verder weinig kwaad kon. Omdat de auto een recent vernieuwde koppeling had en verder redelijk onderhouden was heb ik de auto toch gekocht. Ik heb vervolgens 10.000km met de auto gereden zonder ook maar enig mankement of pech. Gewoon een oerdegelijke BX. Een week geleden heb ik hem vlak voor de apk-datum naar de sloop gebracht. Statiegeld: 125 euro.