Chrysler Voyager 2.4i 16V SE Luxe (1999)
Uitvoering | Voyager 2.4i 16V SE Luxe |
Bouwjaar | 1999 |
Jaar van aanschaf | 2008 |
Size does matter
Oei, mijn vorig auto vond ik al zo'n heerlijke reisgenoot.... Deze gaat daar fors overheen. Nooit is de 2.4 supersterk, maar altijd soepel. Het verbruik is gemiddeld 1:10,5 en dat valt mij stevig mee.
Storingen heb ik niet gehad, of toch wel: de airco kan ik niet meer uitzetten. Dat stoort mij niet echt. De kachel is dermate krachtig dat ik daar ook in de winters niets van merkte.
Doordat het een wat lompe auto is die op toeren wèl presteert, maar rustig bereden kalm en sopel is. En door de afmeting, maakt het dat ik ontspannen auto rijdt hiermee. Echt lekker ontspannen is ook de zit achter het stuur op de goed zittende, maar niet verstelbare stoelen.
De schuifdeuren zijn fantastisch; altijd kan de deur helemaal open en kunnen de kinderen makkelijk uitstappen of getild worden. Scheelt een hele hoop parkeerplaats-deukjes)
Binnen is het geen vakjes-wonder, zelfs verbazend weinig opbergplekken. Vreemd. Maar onder de vier stoelen en de achterbank kan echt veel worden opgeborgen. Zeker de bank moet niet onderschat worden. Voor boodschappen gebruikt mijn vrouw de kofferbak eigenlijk nooit, de tassen staan in het middenpad; plek zat!! Die kofferbak is afdoende voor dagelijks gebruik. De Quinny kan er opgeklapt in. Op vakantie is een dakkoffer, aanhanger of caravan noodzakelijk (als je zoals wij met 6 zijn).
Die caravan trekt hij niet bijzonder vlot, echt steile hellingen moet je vermijden. Maar als je de motor op toeren houdt (let op de lange eindreductie, echt lang) kun je op snelweghellingen met de snelste caravanners meekomen. Met gemak zelfs. Als caravantrekker ben ik blij met de starre achteras met bladveren en het hoge eigengewicht (1650 kg op kenteken). Dat levert een hele stabiele combinatie op. En dankzij de brede auto zijn beperkte opzetspiegels nodig.
Fijne reisgenoot, ruim vanbinnen economisch niet tegenvallend en voorlopig lijkt hij degelijk in elkaar te zitten.