Chrysler PT Cruiser 2.0i Limited (2001)

autoreview

Chrysler PT Cruiser
Chrysler PT CruiserChrysler PT CruiserChrysler PT CruiserChrysler PT CruiserChrysler PT CruiserChrysler PT CruiserChrysler PT Cruiser - interieurChrysler PT Cruiser - interieur

Signalement

UitvoeringPT Cruiser 2.0i Limited
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar2001
Jaar van aanschaf2001
KM-stand laatst0 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

ERVARINGEN

Het opvallendste aan deze auto is natuurlijk ht uiterlijk : you love it or you hate it.
Wij behoorden (en behoren!) tot de ware liefhebbers. Op de weg gebeurt het niet zelden dat de PT-cruiser rijders elkaar groeten met lichtsignalen!

Eerst de voordelen van deze auto: goede rijeigenschappen, prima wegligging, uitstekend uitgevoerd interieur , prima hoofdruimte, prima geluid via standaard luidsprekers.

Dan de nadelen: lust wel een drupje ( 1 op 9), kort zitvlak voorstoelen, weinig beenruimte achterin als op de voorstoelen iemand van boven de 1.90 m zit, erg grote draaicirkel, 2.0 l motor is feitelijk te weinig voor deze zware auto, in ons geval een matige dealer.

Extra opmerkingen: vreemd is dat er af fabriek geen radio geïnstalleerd is en dat ze er ook geen bijpassende kunnen leveren voor de europese markt. Dus moet er een standaard radio in en dan wordt het zoeken, want de Amerikaanse auto"s hebben standaard een radio met ingebouwd klokje en die zit er meestal niet in ’onze’ radio"s. En in het interieur van de PT zit géén klokje!

Samenvattend: prima auto, briljante vormgeving, enige kleine nadelen, maar oh, oh, oh, wat een dealer.....

Weer een PT-cruiser? Misschien... Maar zeker wel weer een Chrysler, als het even kan bij een andere dealer.

PROBLEMEN

Een ( olgens onze dealer) erg veel voorkomend probleem is het zeer dringend vervangen moeten worden van stabilisatorrubbers. Dat overkwam ons bij 50.000 km (vóór) en 70.000 km (achter). Gelukkig was de importeur het met ons eens (wij moesten zélf actie ondernemen, de dealer berekende gewoon alles!) en keerde een coulancevergoeding uit, maar de dealer bleek duurder te zijn dan deze coulance!

Nog een vervelende ervaring met deze dealer: na ong. 18 maanden startte de auto niet meer; de 24-uurs service van Chrysler bleek te bestaan uit een wegsleepdienst, die ’het allemaal ook niet wist’. Na het weekend naar de dealer gegaan en die constateerde een defecte accu. Die werd vervangen, maar hij stuurde wél een rekening van € 110,- met daarover heen nog € 15,- inzetkosten! Na protest onzerzijds moest de dealer op lastgeving van de importeur ons crediteren. Maar die € 15,- inzetkosten waren we kwijt! Terwijl men erkende dat er 24 mnd garantie zat op een accu...

3,5
 • Betrouwbaarheid
  4
 • Prestaties
  3
 • Comfort
  4
 • Kosten
  3
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? misschien

Lezersreacties (0)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens