Chrysler Le Baron Convertible V6 (1990)
Uitvoering | Le Baron Convertible V6 |
Bouwjaar | 1990 |
Jaar van aanschaf | 2004 |
Ik heb de auto gekocht voor in de zomer. Ik heb er van april tot en met september mee gereden en daarna verkocht. In mei ben ik er overigens nog mee naar Zuid-Frankrijk gereden. Een rit waarin zowel de plezierige kant als de tekortkomingen van deze auto naar voren kwamen.
Laten we beginnen met het verbruik. Ik reed er gemiddeld 1 op 8 mee. Dat was overigens met redelijk pittig rijden. Op de snelweg lag het verbruik tussen de 1 op 14 en de 1 op 9. Bij de 90 is deze auto het zuinigst. Tevens speelde bij mij mee dat het verbruik bij warm weer beduidend lager lag. Als het 30 graden was kon ik 130 rijden met 1 op 12 en als het 10 graden was reed ik 1 op 10 bij de 100. Heel vreemd dus. De auto voelde bij warm weer niet sneller aan.
Betrouwbaarheid is moeilijk iets over te zeggen. Buiten een kapotte startmotor heb ik eigenlijk nooit stil gestaan. Wel heb ik bij deze auto altijd mijn hart vastgehouden.
De wegligging was wel in orde. Wel merkte je veel van het hoge gewicht. Maar dat heeft ook te maken met de standaard al erg slappe schokbrekers en de staat hiervan. De auto helde behoorlijk in bochten. Mede door de schijven rondom deed de auto gelukkig altijd wel wat ie moest doen: op tijd stilstaan.
Mijn conclussie: best een leuke auto, maar weet waar je aan begint. Je kan er veel lol aan hebben maar met een beetje pech ook enorme kosten.
Nog een puntje is dat als je bij de gemiddelde Chrysler dealer weinig support hoeft te verwachten. Tenzij je natuurlijk bereid bent de hoofdprijs te betalen voor iemand die even 5 minuten naar je auto kijkt.
* kapot schakelaartje van het dakmechanisme
* motor van het dak bleef weleens hangen
* achterraampjes werkten niet
* automaat was toch echt wel eens aan revisie toe
* de digitale snelheidsmeter deed het af en toe niet
* kapotte startmotor