Chrysler Grand Voyager 2.8 CRD Limited (2009)
Uitvoering | Grand Voyager 2.8 CRD Limited |
Bouwjaar | 2009 |
Jaar van aanschaf | 2015 |
Chrysler Grand Voyager 2.8 CRD Limited
Ik heb deze Chrysler Grand Voyager 2.8 CRD Limited al vorig jaar juni 2015 gekocht van de 1ste eigenaar in Italie.
De auto kwam gelukkig probleemloos door de Duitse TUV keuring aangezien ik in Duitsland woonachtig ben moest de Chrysler Duitse kenteken en papieren krijgen.
De auto kwam gelukkig in 1 x door de keuring waarna ik daarna met de TUV papieren mijn auto kon aanmelden bij het strassenverkehrsambt ( soort rdw loket ) na 95,-Euro betaald te hebben was mijn auto officieel in Duitsland geregistreerd.
In Duitsland betalen wij gelukkig geen invoerkosten zoals je in Nederland wel moet doen hoge BPM kosten.
Ben eind juli met de nieuwe auto naar Spanje gereden met de vouwwagen erachter en alles ging prima !!
Dit is echt een fijne reiswagen biedt veel plaats we hebben 5 kinderen.
Alle luxe zit erop echt typisch Amerikaans.
Af en toe had de auto moeite met starten !! starte beroerd en wij kregen metteen weer hoofdpijn moest gelijk aan onze oude Chrysler Grand Voyager 2.5 CRD van bj 2002 denken daarmee wij alleen maar ellende hebben gehad II
Nu denken jullie waarom koop je dan weer een Chrysler ??
We hadden op internet eerst alles uitgezocht en iedereen was tevreden en geen klachten erover dus we durfde het wel aan.
In oktober 2015 kregen wij een brief thuis van FCA Chrysler importeur dat er een Recall terugroepactie op onze auto zat.
Dit hield in dat we kostenloos een nieuwe contactslot met sleutels en stuurhuis kregen.
Het slecht starten had schijnbaar ook te maken met de oude software,sinds er nieuwe software erin zit start de auto wel normaal.
Wel hebben we wat klachten over de automaatbak hij schakeld niet snel over duurt te lang doet me denken aan mijn Smart die was ook traag met de automaatbak.
Hiervoor gaat de Chrysler ook terug naar de garage heb er immers 2 jaar garantie op de auto.
Verder doet de achterbank aan 1 kant niet elec.inklappen dit geven wij ook de volgende keer door aan de garage.
Vorige week zaterdag is de Chrysler bij de A.T.U geweest en daar hebben ze de olie met filter en luchtfilter vervangen ging 6,6 liter motorolie in !!
Minpunten onderdelen zijn alleen via de Chrysler leverbaar maar erg duur.
Daarom bestel ik mijn onderdeln ook zelf rechtstreeks uit Amerika scheelt heel heel veel geld..
En het brandstof verbruik is erg hoog bij deze auto schijnt bij alle 2.8 CRD motoren te zijn 1:9 !!
Vandaag 22-01-2016 maakt de motor een raar geluid bij stationair draaien denk aan de motorsteun net of de motor klappert.
Morgen maar een de Chrysler dealer in Oberhausen opzoeken en naar dit probleem kijken
Inmiddels al heel veel gebeurd met de Chrysler.
Zo zijn we vorig jaar in Spanje gestrand met een kapotte automaatbak bij 182.000km.
We wouden weg rijden van de camping richting huis en ging niet meer verder dan de 2de versnelling.
Auto is vervolgens een maand later naar huis ( Duitsland )door ADAC naar getransporteerd.
Diagnose bij de Chrysler dealer automaatbak kapot 7000,-Euro !!!
Auto is vervolgens bij een Chrysler specialist in Leipzig de complete automaatbak gereviseerd.
Schijnt een zeer bekende Chrysler kwaal te zijn zwakke automaatbakken.
De automaatbak is tot nu toe goed
Er zijn inmiddels ook 2 motorsteunen vervangen.
Remmen is ook een bekende kwaal die hebben een korte levensduur komt ook door het hoge gewicht.
En hij zuipt als een malle maarja met 5 kids vind mijn vrouw dit nog steeds de ideale gezinsauto
Chrysler Grand Voyager RT 2,8 CRD
Lange tijd niks meer wat geplaatst nu wat een update Inmiddels staat de km teller al op 325.000km. Er is ook weer een hoop aan de auto gedaan zoals de gehele voorwiel ophanging vervangen, beide stuurkogel, stabilisatorstang, draagarmen, remklauwen voor. Auto stuurt weer wat beter, geen gebonk meer. Groot licht vervangen door led verlichting dus meer licht.