Chevrolet Matiz 0.8 Style (2008)

Uitvoering | Matiz 0.8 Style |
Bouwjaar | 2008 |
Jaar van aanschaf | 2008 |
Na iets meer dan zeven jaar een diesel te hebben gereden, werd het tijd voor een andere auto. Omdat ik toen in de thuiszorg werkte, was een kleine auto meer dan genoeg. Daarnaast had ik gewoon niet meer geld. De keus viel uiteindelijk op de Chevrolet Matiz.
Werden prima geholpen bij het motorhuis Den Haag, ( die later failliet ging), kocht een knalgele. Levertijd was drie weken, dus prima.
Alle waar voor zijn geld, heb twee jaar in deze auto met plezier gereden, maar wilde nu toch graag een auto die " meer auto" is.
Daarnaast ging de dealer failliet, lastig dus met onderhoud, en ik las dat hij slecht uit de crash-test kwam. Reden dus om voor een ander te gaan shoppen. Kreeg er nog een behoorlijk bedrag voor terug.
Had een uitvoering met airco, erg prettig, maar als de airco aansloeg, voelde je de motor goed inhouden.
Veel plastic van binnen, maar eerlijk is eerlijk, geen rammeltje te horen.
In de stad was hij het meest in zijn element, maar ook op de snelweg, kon je honderdtwintig rijden. Topsnelheid bedroeg op de snelheidsmeter 150 km , dat was op de tomtom 145 km. Valt dus niet tegen.
Haast maken met inhalen moest je niet hebben, maar daar hou je rekening mee. Zelfs rijdend op hoge snelheden, lag hij stabiel op de weg.
Stadverkeer leverde een verbruik op van 1 op 16, op de snelweg bij 120 1 op 18.
Wegenbelasting was 44 euro per kwartaal, en ook de onderhoudsbeurten waren niet overdreven duur.
Weinig kofferruimte, maar met de banken neergeklapt kon je veel kwijt.
Elektrische ramen, airco, airbags. Verder zat er geen luxe op, maar zoals ik al zei: alle waar naar zijn geld.
Zelfs met de afgelopen winter ( veel sneeuw), was het altijd starten en gelijk aanslaan. Wel merkte je dat de isolatie niet helemaal geweldig was, het is afgelopen winter meerdere malen gebeurd, dat de binnenruiten bevroren waren cq beslagen.
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee