Chevrolet Camaro Coupé (1998)

Chevrolet Camaro Coupé (1998)

UitvoeringCamaro Coupé
Bouwjaar1998
Jaar van aanschaf2022

Topauto!

In 2022 besloten om een Amerikaanse auto te kopen. Ik had altijd al een Amerikaan gewild alleen waren daar de kansen nooit toe, tot nu. Deze Camaro V6 3,8L kwam op mijn pad. Tijdens de testrit was het enige minpuntje de defecte snelheidsmeter.

Tot op heden is deze nog steeds niet gemaakt... Het is nog niet bekend waar het probleem ligt maar met behulp van GPS mag je in NL blijkbaar legaal de snelheid bijhouden! (in afspraak met politie en RDW).

Een kleine bijkomstigheid dus... Maar hoe rijdt het?

Ge-wel-dig. Je voelt je echt iets op de weg. Niet zo'n alledaags Golfje waarvan je er in een uur 10 tegen komt. Het is wel even opletten met de lange neus... Zo zat ik laatst tegen iemand zijn schutting aan gedrukt... (sorry!)

Ook de achterwielaandrijving is - heerlijk om mee te rijden - maar wel opletten in nat weer i.c.m bochtenwerk. Maar met een beetje gevoel kom je ver!

(Overigens; Ik heb precies dezelfde kleur en velgen als op de voorbeeldfoto hierboven!)

Ik hoop nog jaren plezier te hebben van deze praalwagen!

Trackday overleefd

3 dagen geleden een 'trackday' gereden met de Camaro. Dat ging erg mooi! Maar laten we wel even gelijk met de deur in huis vallen; Amerikaanse toerauto's zijn van origine niet gemaakt voor het circuit, maar voor lange snelwegen. Wat is het dus op het circuit?

Een Orca, volgegoten met een liter sterke drank. Het zwabbert alle kanten op in de bochten, maar op het rechte stuk kwam hij prima mee doordat hij uiteraard wel de kracht mee heeft als pluspunt!

De aftermath; Eigenlijk niet zo veel, behalve dat de remmen aan vervanging toe zijn. Het wordt binnenkort denk ik toch tijd voor een echte circuitauto met ook een rolkooi, sportremmen etc....

Kortom; de Camaro heeft zich weer bewezen als betrouwbare, comfortabele auto. Maar op het grote-jongens-terrein (oftewel het circuit) laat het toch wat te wensen over. Menig Mazda MX-5 zal daar beter uit de test komen!

Nog steeds een topper

Weer een reguliere update. De Camaro is nog steeds een heel fijne auto. Ik ben altijd aan het kijken voor nieuw 4-wielig speelgoed maar zolang ik niets nieuws vind blijft de Camaro lekker doorkachelen!

Het is nu weer wachten op de zomermaanden. In de winter hopelijk wat sneeuwweer en dan wat lol hebben met de achterwielen, maar deze auto is toch echt een zomertopper ivm de T Tops...

Zal hier regelmatig even kijken en updates doen. Vragen over de Camaro zijn altijd welkom en zal ze zsm beantwoorden hier!

Status: Stabiel

Daar zijn we weer even met een update!

De Camaro is nog steeds gezond. Ik geniet er nog van, maar er zijn wat dingetjes die anders kunnen/ Zo lekt er - bij regen - water onder uit de middenconsole op het voetenmatje. Lastig te zeggen waar het weg komt, en of het uberhaupt te verhelpen is. Ook de remmetje piepen soms.

Het wordt nu ook winter, dus dan geniet ik vanzelfsprekend ook minder van deze zomerauto. De T-Tops moeten er op blijven en de verwarming moet aan (overigens doet die het machtig goed!).

Technisch is de auto verder goed en heb ik geen last van wanprestaties. Wel is het nodige al uitgegeven bij de Amerikanenspecialist (Zeller USA Cars te Roden, dikke aanrader). Zo komen de bonnetjes samen rond de 3000 euro uit. Denk daarbij aan 2 draagarmen, schokdempers en slangetjes...

In principe wil ik hem houden, maar voor een goed bedrag mag hij ook weg. Ik ga er niet mee adverteren maar wanneer iemand hem mooi vind, gaan we praten. De snelheidsmeter is nog wel een ding. Niemand lijkt het te snappen of te kunnen maken. Dus rijden we met plezier nog door op de GPS.

Mocht iemand een idee hebben voor de meter, of zelfs interesse in de auto, dan kan ik gemaild worden op danielheijthekker@gmail.com.

Voor de rest blijf ik updates posten over de auto's!