Chevrolet C3 (1979)

UitvoeringC3
Bouwjaar1979
Jaar van aanschaf2016

Oud bezit

Atlanta, ergens augustus 2016, sta op het vliegveld en word gebeld door de vrouw, ik heb een idee, ik zag een leuke auto staan voor onze zoon zijn gouden verjaardag. Gouden verjaardag?? Schijnt te zijn dat je op je dag van maand word geboren die leeftijd bereikt het het gouden verjaardag is. Op de 16de 16 worden in de VS is ook je mag auto rijden…

Het was een autogek, wassen, poetsen, wielen wisselen, daar was geen hulp voor nodig.

Maar goed, terug in Chicago, onze woonplaats, de familie uitgenodigd voor de lunch, eerst langs de verkopende partij van klassieke auto’s. Een mooie C3, knal geel, 1979, tenminste, vanaf de weg, beter kijken leerde dat er flinke beschadigingen opzaten.

Iets verder kijken leerde dat er nog een grijze stond, opa zei altijd, grijs mooie kleur…….op een Opel Meriva.

Hapje eten, nachtje slapen, rondje rijden, en in gedachten hoelang kunnen we nog blijven in de VS……uitsluitsel op en Green Card deed op zich wachten.

De auto stond in consignatie, de eigenaar zat midden in een scheiding, en ja, tijd en geld was een issue. Deal gesloten en de auto gekocht, was de auto perfect, nee, in de 3-4 weken erna o.a. de remzadels en de ontsteking laten veranderen.

De koude tijd kwam en het interieur werd verwijderd, en vernieuwd, zoonlief heeft hier het meeste werk aan gedaan, knap op je 15de, geen angst voor demontage, goed alles op papier gezet. Nieuw leder op de stoelen, en oude radio uit de jaren 90 verwijderd.

Niet veel later het besluit genomen om te verhuizen terug naar Europa, Engeland Leeds werd het nieuwe thuis. Auto mee in de container, verhuisgoed noemen we dat.

In Engeland naar een garage gebracht om deze klaar te maken voor de keuring, ging goed, geen haast, maar proef nog steeds een nare nasmaak, veel te veel betaald, en plots diende de handremdelen te worden vervangen.

Rijden aldaar is prachtig, mooi de Dales in, super ritjes, vele klassieke bijeenkomsten bijgewoond. Auto stond mooi droog in een een steens garage. Vocht trekt in het polyester, kan niet weg en kleine blaasjes laten zich zien.

Engeland was snel voorbij, en in 2019 was Nederland het volgende station.
Auto weer mee, en ook nu weer APK klaar maken

7,5