Chevrolet Aveo 1.4 LT (2011)

Chevrolet Aveo 1.4 LT (2011)

UitvoeringAveo 1.4 LT
Bouwjaar2011
Jaar van aanschaf2014

Chevy?

Een weekje sturen met:
Chevrolet Aveo 1.4LTZ
Ik heb nog nooit zo kort een auto gehad, een volle week, daarna exit, maar was het dan zo slecht?, nee niet echt.

De vormgeving van de auto, vond ik zo mooi, dat moest ik gewoon hebben, de bruine kleur, de vette 17 inch wielen, de chromen ringen om de koplamp en achterlichten.. en.. het grote gouden Chevrolet logo

De wegligging is goed, sturen was geen straf, het ligt als een blok op de weg, de voorwielen hebben iets negatief camber, oogt sportief en levert ook een bijdrage aan een goede wegligging en bij de plaatselijke bandenboer, de binnenkant van de banden slijten iets harder dan bij een auto waar de wielen recht van staan (wielen staan naar binnen gericht, zie voorbeeld / - )
De wegligging weer, absoluut niet wind gevoelig, het maalt er gewoon niet om…. dacht ik… totdat ik achter een vrachtwagen reed, motorrijders weten precies waar ik over heb, achter een trailer/vrachtwagen/busjes ontstaan een werveling en je wordt flink elkaar geschud!! En niet een beetje ook, zo ook in de Aveo, raar? dat verwacht je niet in een moderne auto.

Het interieur ontbreekt aan niets, alles binnen handbereik en super compleet
Zonnebril houder aan het plafond
Stuurbediening radio/mp3/ telefoon rechts en cruise control links
Airco/klimaat control
Midden arm steun aan bestuurders stoel
Fantastische geluid kwaliteit, super bassen, veel instellingen mogelijk
USB stick in dashboard kastje
Goede zit en veel verstelling mogelijkheden
Motor, tja dat is zoiets van.. er zit 100pk in, maar waar?

Motor is levendig bij optrekken, maar de eerste versnelling is bij normaal optrekken zeg met een kwart gas ingedrukt nogal bokkig, bij vollast boven de 4000 toeren komt er leven in de brouwerij, en dat gaat door tot 6500 toeren, verwacht geen Golf R, het gaat vooruit en dat is het, 0 tot 100 duurt 12 seconden dat is niet slecht of zo, geheel niet.

De versnellingen zijn erg kort, een 6e versnelling zou welkom zijn, bij 120 per uur loopt het blokje bijna 4000 toeren!! Deed mij Opel Kadett ook uit 1977.

Maar…… achter dat Chevy logo zit een 1.4 liter motor met een dorst waar een 5.0liter V8 jaloers op kan worden, oké de auto weegt door de snufjes zo’n 1200kilo! dus de 1.4 moet er goed aan trekken , maar 1 op 12, nee dat kan niet meer in deze tijd, een VW 1.2TSI loopt echt zuiniger
Dat is dus de reden dat de auto weg is, je ziet gewoon per 30km een digitaal blokje verdwijnen van de tankmeter, en die zit naast de snelheid meter, dus je kan het gewoon niet negeren, en dan aan de pomp 33.6 liter op 436km! Nee dat gaat het niet worden

6,0
  • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee