Cadillac STS 4.6 V8 Launch Edition (2005)
Uitvoering | STS 4.6 V8 Launch Edition |
Bouwjaar | 2005 |
Jaar van aanschaf | 2017 |
opvolger Lexus RX
Yes, eindelijk weer eens een dikke V8. De Lexus reed heerlijk maar deze Cadillac overtreft hem. Het geluid, na vorige week andere dempers eronder te hebben laten zetten, is waanzinnig mooi. Alle denkbare opties zijn aan boord, zoals head up display, verwarmd stuur, verwarmde en geventileerde stoelen. Bedenk het maar en het zit erop. Het verbruik is zo'n beetje vergelijkbaar met de Lexus, ik kom rond de 1:7 a 1:8 gemiddeld.
Standaard 325 pk en met volle bepakking en vier grote mannen aan boord stuift hij naar de 200 plus. Met daarbij natuurlijk de geweldige V8 brul.
Raar en irritant is een condens aanslag op de linker mistlamp. Heel apart maar dat ga ik nog wel oplossen.
TUSSENVERSLAG
Even een tussendoor verslag. De Cadillac is qua luxe echt wel de meest luxe auto die ik heb gereden. Elektrisch bedienbaar stuur met verwarming, stoelverwarming en stoelventilatie, head up display en verzin het maar, de Cadillac heeft het.
Ondanks het gewicht gaat de Cadillac er als een raket vandoor, met 4 zware mannen en bagage aan boord staat de teller in no time op 200km. Over het verbruik moet je dan maar even niet denken. Het geluid is door het aangepaste uitlaatsysteem fantastisch. De standaard dempers waren toch wel te stil.