BMW Z3 coupé 2.8i (1999)

BMW Z3 coupé
BMW Z3 coupéBMW Z3 coupéBMW Z3 coupéBMW Z3 coupéBMW Z3 coupéBMW Z3 coupéBMW Z3 coupé - interieurBMW Z3 coupé - interieur

UitvoeringZ3 coupé 2.8i
Bouwjaar1999
Jaar van aanschaf2009

Rijden met een big smile

Weliswaar bood mijn vorige auto veel luxe en comfort, maar was het rijden er mee een beetje saai.
Daarom ging ik op zoek naar een meer spannende en ook praktische auto.
Sinds ons gezin weer uit 2 personen bestaat, waren 2-zitters dus ook een optie.
Zoekend op internet kwam ik op een Z3 coupe uit.
Een mooi 6-cilinder met voldoende PK's, zeer goede rij- en stuureigenschappen, degelijke en betrouwbaar en ... verkrijgbaar met automaat.
Voeg daarbij nog een eigenzinnig uiterlijk en je hebt het model auto dat we zochten.
Onze Coupe 2.8 heeft de eerste 10 jaar van zijn leven in Duitsland gesleten en had slechts 30.000 kms (echte) op de teller.
We beschouwen onze Z3 als een gentlemen's sportauto; snel en pittig in de "sportstand" en rustig en dociel in de "economystand".
Waarbij het verbruik natuurlijk synchroon loopt met de manier waarop je het gaspedaal gebruikt.

Door zijn dubbele karakter voelt mijn vrouw zich ook prettig als chauffeur.
Elke rit die we er in maken zitten we met een smile achter het stuur.