BMW X5 3.0d Executive (2004)
Uitvoering | X5 3.0d Executive |
Bouwjaar | 2004 |
Jaar van aanschaf | 2015 |
Super trek auto
Onlangs heb ik een caravan gekocht. Op moment van aanschaf caravan was ik in bezit van een bmw 320d uit 2004 die ik destijds in 2005 had gekocht met 70.000 km op de teller. Tot nu toe de beste sterkste en geweldigste auto in mijn bezit. Inmiddels heeft deze 320 ruim 400.000 km op de teller en is nog steeds in topstaat.
Echter de caravan die ik had gekocht bleek toch te zwaar om te trekken althans motorisch niet maar rij comfort was er niet meer bij 80 km/ u was de caravan de auto de baas.
Gedwongen naar een zwaarder trek auto gezocht. Vele merken bekeken maar kwam toch steeds terug bij bmw daar ligt echter ook mijn hart. Wat werdt het dan ? 530d e60/e61 x3 of toch de x5 ????? 1 ding was zeker : wilde perse 4x4. Na enkel tegenvallende x3 s te hebben bezocht heb ik besloten toch voor de grote broer te gaan ! De x5! Na wat korte caravan ritjes met de x5 heb ik de grotere trip gedaan ook in de sneeuw. Magnefiek wauw wat een verschil met de 320d. In begin had ik mijn twijfels maar nu .... helemaal verliefd!
Motorisch oer sterk... comfort prima... luxe in orde verbruik iets hoger maar een groot min punt vindt ik toch wel .....DE WEGENBELASTING pffff... maar dat valt bmw niet te verwijten. Met zoon 205 euro (diesel .2080 kg limburg) valt dat wel tegen. Helaas.
Maar voor iedereen die een goede trekauto zoekt raadt ik de x5 zeker aan. Ik heb trouwens de e53 serie ik geloof dat de nieuwere series wat gewichts besparing hebben ondergaan dat scheelt dan weer in wegenbelasting.