BMW X1 sDrive20i (2016) #3

UitvoeringX1 sDrive20i
Bouwjaar2016
Jaar van aanschaf2021

Terug melding eerste 10 maanden

In februari 2021 hebben we onze Mazda 3 uit 2015 ingeruild op een BMW X1. De Mazda beviel goed, het was de 165 GT-m, maar had een paar nadelen. We wilden:
- een auto met een hoger trekgewicht vanwege de caravan
- adaptieve cruise-control, maar niet meer gecombineerd met een handmatige bak
- iets hogere zit
Na veel gezoek op internet geconcludeerd dat BMW in NL op dat moment erg concurrerende aanbiedingen had in vergelijking met zelf importeren uit Duitsland. Uiteindelijk een High Executive xLine Centennial sDrive 2.0i met 192 pk uit september 2016 bij Van Kalfsbeek gevonden. Helaas geen panoramadak, geen elektrische verstelling van de stoelen en geen 4-wiel aandrijving. Voor de rest ‘ vol’.
We hebben inmiddels 10.000 km achter de rug en wat is dit een fijne auto. Hoe goed de Mazda ook was, je merkt kwaliteitsverschil. Het leer, de enorm goede Harmann Kardon geluidsinstallatie, een echte head up display (geen schermpje op het dashboard), het weggedrag, de zit, enz….. . Zitten er ook minder bevallende aspecten aan deze auto? Ik heb er 3 kunnen ontdekken: 1. de adaptive cruise control houdt er nog wel eens bij op bij laagstaande zon, grote licht verschillen, snelheid remmende verkeersdrempels als er tegenliggers met licht aankomen. BMW had dit in 2016 nog niet zo goed voor elkaar. 2. Er zit geen dodehoekwaarschuwing op de buitenspiegel. Wordt enorm gemist t.o.v. de Mazda. Past niet bij de standing van BMW. 3. Had in februari meteen gladheid. Dan ben je met deze auto echt beter af met 4-wiel aandrijving. Als je er een hiermee vindt die voor de rest concurrerend is, kies die dan. Had ik er een ander accessoire voor willen inleveren, nee. Daarvoor komt gladheid en de noodzaak hard op te trekken (en dan geen wiel spin hebben) echt te weinig voor.
Het verbruik valt enorm mee. Met regelmaat wordt 6 liter/100 km als verbruik genoteerd. Gerelateerd aan de prestaties van de auto een bijzondere prestatie. In parkeergarages kun je met deze, groot aandoende, SUV ook nog goed terecht. Met een X3 ligt dat zomaar anders. In feite is de X1 even lang als de Mazda 3. Door de hogere zit heb je wel meer overzicht. Al met al heeft deze auto het in zich om een blijvertje te worden voor een groot aantal jaren. Wordt vervolgd.

5,0

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens