BMW M550d xDrive Touring (2012) #3

BMW M550d xDrive Touring (2012)

UitvoeringM550d xDrive Touring
Bouwjaar2012
Jaar van aanschaf2022

BMW 5 serie M-performance kilometer vreter

Ik heb deze auto inmiddels alweer een tijdje.
Ik moet zeggen het comfort is een klasse apart. En de wegligging formidabel.
Door de X-drive gaat deze auto zelfs op glad wegdek zo ontzettend snel van zijn plaats. En met gemak, zonder vol gas te geven rijd je zomaar boven de 200. Niet in Nederland uiteraard, want dat mag niet. Ik moet er wel bij zeggen, als ik hem weer als dagelijkse zou gebruiken zouden er 18inch wielen op komen.
Waarschijnlijk is hij dan iets minder wendbaar maar is het comfort nog beter.
Je hebt het hier ten slotte over een auto met een nieuwprijs, ja schrik niet. Van 125 duizend euro. De adaptieve cruise control met bots herkenning is wel ontzettend fijn. Vooral als er op 75 meter afstand iemand vol op de rem trapt, je in de head up display een rood knipperend autootje met signaal krijgt getoond. Dit is wel iets wat ik mis als ik in mijn werk auto rijd.
Ik dacht dat mijn Vw onderdelen duur zijn. Maar de onderhouds kosten van deze geweldig rijdende auto zijn toch wel aanzienlijk hoog te noemen. Niet voor iedereen weggelegd dus. Wat een verwennerij om met deze auto met panorama dak open naar Noorwegen te rijden en weer terug. Leuk om in Noorwegen de auto even de benen te laten strekken. Wat is dat een geweldig land! Mijn volgende auto word er niet 1 zonder panorama dak. Wat is dat ontzettend fijn.
In de sport modus reageert hij lekker in combinatie met de flippers. Grappig, hiervoor had ik een Passat cc met 190pk. Golfjes er net uitrijden. Maar met dit, alleen een Porsche, Lamborghini of Ferrari of zeer snel slagschip. Maar een golf zit zeker in mijn achteruitkijkspiegel, en niet lang. Hij trekt in één streep door richting de 260km/h op de gps.
Het is geen auto voor in Nederland, maar als je Duitsland in rijd heb je constant een smile op je gezicht. Wat is dit een fijne reisauto. Met meer dan genoeg vermogen. Remmen doet hij ook erg goed. Als je gaat bumperkleven bij deze auto. Denk er dan om, dat hij sneller stilstaat dan een standaard auto. Zelfs een Audi a6 deed een uitwijk manoeuvre achter mij omdat hij niet op tijd meer kon remmen. Dan zijn er nog de lichten aan de voorzijde, wat is dat een ontzettend groot verschil om mee te rijden. Je ziet daadwerkelijk alles op de weg. Super fijn natuurlijk in het donker.
Mijn volgende auto is waarschijnlijk weer heel wat anders. Maar deze auto zal ik niet snel vergeten. BMW maakt rijden geweldig!

Praat verder op het forum