BMW 732i (1981)
Uitvoering | 732i |
Bouwjaar | 1981 |
Jaar van aanschaf | 2010 |
Een BMW ipv een Mercedes
Na een tweetal jaren met grote tevredenheid gereden te hebben in een W124, namelijk een witte 300e combi, met vierwielaandrijving, was ik toe aan iets anders. Het internet afgestruind en uiteindelijk uitgekomen op een BMW e23, een 732i uit 1981 in de kleur Zypressengrun. Het betreft een handbak met 5 versnellingen. De auto is geimporteerd uit Frankrijk, ter hoogte van Lyon, en ziet er nog erg goed uit. Hij heeft in de afgelopen 29 jaar slechts een kleine 80.000 km gereden. Hij is uitgerust met velours bekleding, airconditioning, een Philipsradio/cassettespeler met "digitale" nummerweergave, TRX banden en 4 elektrische ramen. Als zeg ik het zelf, hij ziet er nog puntgaaf uit.
Het rijden is een stuk strakker dan de Mercedes. De Mercedes deint veel meer, maar ligt ook anders op de weg, mede door de vierwielaandrijving. De geluidisolatie is wel minder dan de Mercedes, maar hij maakt een typisch BMW-geluid.
Ik ben nog aan het overwegen om een lpg-installatie in te laten bouwen. Het voordeel is dat de brandstofkosten lager zijn, het nadeel is dat hij dan niet meer origineel is.
Daarnaast ben ik aan het overwegen om een Dinitrolbehandeling te laten ondergaan, bij Goseliga in Leeuwarden.
Van verdere ontwikkeligen houd ik jullie op de hoogte.