BMW 635 CSi (1984) #3
Uitvoering | 635 CSi |
Bouwjaar | 1984 |
Jaar van aanschaf | 2001 |
Luxe stijlvolle coupé, lekker snel ook. Ben nu bezig om de auto helemaal af te maken, staat nu ongeveer 2,5 jaar in de garage en zo nu en dan draai ik iets uit elkaar om het eens grondig aan te pakken. Ik had hiervoor een 633 maar die was nogal roestig en versleten dus ik ging op zoek naar een beter exemplaar. Ik kwam deze tegen op het internet en werd aangeboden als 635 M-technik. Ik ben gaan kijken en was eigenlijk direct verkocht, alles werkte aan deze auto en ook van buiten was het een gaaf ding.
De 635 heeft airco, koplampwissers, verwarmde portiersloten en ruitensproeiers, boordcomputer, 4 electrische ramen en ook de spiegels zijn verwarmd en electrisch, sport interieur, 4 hoofdsteunen, ik heb er zelf witte wijzerplaten in gemaakt (eigen ontwerp). In september 2009 is ie belastingvrij en dan moet ie af zijn.
Ik heb laswerk gehad bij een later aangebracht verlaagd (ivm M-skirts) krikpunt. Nu hij een tijdje stil staat laten verschillende meters het afweten maar dit is een bekend probleem bij de 6-serie, beetje contactspray en het werkt weer. Verder moet ik de achterremmen vernieuwen (materiaal heb ik al 2 jaar liggen) en de bestuurders deurgreep moet ik vervangen (1 scharnierpunt gebroken) ook die heb ik al een tijdje in huis. Om de 3 maand rijd ik even een rondje om het huis en houdt zo alles draaiend en werkend, verbazingwekkend hoe de 6 toch altijd weer direct aanslaat.
Update 14-01-10
Eind vorig jaar belastingvrij geworden, in 1 keer door de APK en alles werkt zoals het hoort. Gebruik hem alleen met mooi weer, voor dagelijks gebruik heb ik nu een 728i uit `86, maak ik ook nog wel een review van.
Als er iets spannends gebeurt komt er wel weer een update.