BMW 530d Touring High Executive (2013)
Uitvoering | 530d Touring High Executive |
Bouwjaar | 2013 |
Jaar van aanschaf | 2017 |
Wat een heerlijke auto
Dit is de fijnste auto die ik ooit gereden heb. Na er bijna 6 jaar in gereden te hebben heb ik deze verkocht omdat ik weer 'ns wat anders wilde.
Waarom ik deze auto zo fijn vond?
Ten eerste de uitstraling. Een mooie bijzondere kleur: Jatoba bruin. Van een afstandje zwart, maar toch niet. En dan het interieur: mooie bruine lederen comfort stoelen met een fraai interieur: zwart/aluminium/bruin. Een genot voor het oog.
En dan het rijden. Een 6-cilinder dieselmotor met een fantastisch koppel en hoeveelheid pk's. Zowel bij lage als hoge snelheden uitermate stil en zuinig. Adaptive cruisecontrol en rijstrookbewaking. Als je over de rijstroken heengaat > 70 km/uur gaat je stuur beschaafd trillen.
Bij zomerse temperaturen rijden met een open panoramadak, en anders een hoop extra licht in de auto.
De vierwielsturing zorgt voor een net iets kortere draaicirkel. De adaptieve sturing zorgt ervoor dat je rotondes een stuk soepeler neemt. In alle jaren vrijwel geen problemen met de auto gehad. De enige noemenswaardige kosten waren het vervangen van de luchtvering-balgen. Maar daar kreeg je een heel veel rijgenot voor terug, ook in combinatie met het adaptieve onderstel. Ik ben benieuwd of ik met mijn nieuwe auto net zoveel plezier ga beleven.
- Betrouwbaarheid5
- Prestaties5
- Comfort5
- Kosten4
Uitgelicht aanbod

BMW 520dA Touring vs. Volvo V90 D4 - Occasion dubbeltest

BMW 525d Touring High Executive (2013)

Rij-impressie BMW 5-serie (en voorgangers)

Alfa Romeo: 'Hoe moet ons nieuwe elektrische model heten?'

Parkeren in Tilburg: duur in het centrum