BMW 530d touring Edition (2002)
| Uitvoering | 530d touring Edition |
| Versnellingen | 5, Sequentiële Automaat |
| Bouwjaar | 2002 |
| Jaar van aanschaf | 2002 |
| KM-stand laatst | 0 km |
De 6 cylinder diesel heeft een mooie loopcultuur en beschikt over meer dan voldoende vermogen (bijna lineair koppelverloop). De automatische transmissie schakelt bijna onmerkbaar. Het model oogt wellicht inmiddels wel wat gedateerd. De Edition uitvoering zit vol met opties. Het akoustisch parktronic systeem is een drama (onnauwkeurig, traag & gebruikers-onvriendelijk). Dit laatste geldt overigens ook voor het navigatiesysteem en al helemaal voor de BMW telefoon af-fabriek. Dat kan volgens mij allemaal veel ergonomischer! Als de auto na een regenbui nat is en ik open kofferklep of achterportier loopt het water naar binnen. Constructief niet top! En dat voor een auto van dik 150 duizend nederlandse guldens... Binnentemperatuursensoren zitten voor de bekerhouders: moet je eens in de winter een kop koffie in de bekerhouder zetten, dan denkt de climate control opeens dat een beetje koude lucht geen kwaad kan (en in de zomer uiteraard net andersom). Ook al niet echt over nagedacht volgens mij. Zo zijn er wel meer kleine zaken waar ik mij (als perfectionist en autogek) behoorlijk aan erger. Ik heb inmiddels dan ook weer een Mercedes bestelt (deze keer een E270 CDI avantgarde). Voor mij geen BMW meer, nooit meer! Haalt gewoon echt niet het kwaliteitsniveau van een Benz.
Allerhande vreemde electronische storingen.
Accu is inmiddels vervangen, wegens startproblemen.
Nieuwe banden (na 1.500 KM), wegens onbalans.
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee
Ontdek deze auto's in de occasionvergelijker

BMW 520i Executive
- 2003

BMW 520i | NL auto | Cruise control | HiFi audio | 18 inch | Trekhaak afneembaar | Regensensor | iDrive | Parkeersensoren | Automatische lichtschakelaar
- 2003

BMW 520i Executive DAK Stoelverwarming Volledig onderhouden NEW APK