BMW 530d Executive (1999) #7

BMW 530d Executive (1999)

Uitvoering530d Executive
Bouwjaar1999
Jaar van aanschaf2006

Inmiddels 2,5 jaar in het bezit van een mooie 530D automaat. Prima machines, deze is bij 200 dkm gechipped naar 217 pk en 510 Nm. Veel vermogen en relatief gunstig verbruik: gemiddeld 1 op 13,2 maar bij 120 kmh 1:16 en bij constant 100 kmh is 1:18 goed haalbaar. De wegenbelasting is fors maar ik kan een ieder deze auto aanraden: boven ca 15.000 dkm / jaar is het al gunstiger dan een 528i op benzine

Inmiddels 65.000 dkm gereden en geen echte problemen gehad. wel heb ik te maken met een onverklaarbare trilling in het chassis. Van alles geprobeerd: balanceren, wielen richten, andere banden / velgen, maar trilling blijft irritant aanwezig. Volgens de dealer zou er een onbalans in de aandrijfas zitten, maar bij Terberg in Hoogenveen (de specialist op dit gebied) werd weer geen onbalans geconstateerd. Als er tips zijn hoor ik dat graag!

Verder dus zeker aan te raden. Als je van plan bent er een aan te schaffen, de helft is van liefhebbers de andere helft is afgetrapt! Test er meerdere zou ik zeggen. Zoek er een met veel extra's, dan voorkom je dat je bijv. achteraf toch naar een leren bekleding gaat verlangen. Hoge km-stand hoeft niet af te schrikken, let alleen wel op het interieur dat heeft immers ook veel zitkilometers te verduren gehad!