BMW 530d Executive (1999) #5

Uitvoering | 530d Executive |
Bouwjaar | 1999 |
Jaar van aanschaf | 2008 |
De dag waarvan je weet dat hij gaat komen maar angstvallig probeert te ontkennen.
Ja die dag kwam....
Ik zwaai mijn vrouw uit voor de deur en zie de 325tds 1996 (waarin mijn vrouw zat) wegrijden gevolgd door een zwarte dikke lijn op de mooie rode klinkers van de straat.
ja dat dacht ik ook huh dikke zwarte lijn op straat das vreemd...
mijn hoofd draaiend en denkend wat zou dat kunnen zijn?? werd mijn stiekeme vermoeden bevestigd ik staarde naar een plek van 1 vierkante meter olie recht voor de deur waar mijn beide grote liefdes net 10 seconden geleden hebben gestaan.
1e reactie NEE!!!
2e reactie NEEEEEEEEEEE!
Snel de vw polo uit de stal getrokken (dat is mijn 2e boodschappen autotje) en erachteraan gereden om haar (mijn vrouw in de (R.i.P 325tds)) op de SBS 6 Wegmisbruiker manier tot stoppen weten te dwingen.
Dit wat nogal redelijk de nodige aandacht trok omdat het op een rijbewijs innametje leek.
met de zin van Ja mevrouwtje dat kost u uw rijbewijs.
Echter was nu de tekst Ja mevrouwtje dat kost mij mijn 2e schatje mijn zeer goed verzorgde 325tds :(
Terugblik:
mn vrouw komt van haar werk gaat pinnen gaat straatje keren rijd over betonnen paaltje heen waardoor de volledige onderkant van de auto open ligt.
even opgesomt Intercooler olie koeler voor bumper onderkap etc etc. volledig verwoest.
ze stapt uit kijkt en denk hmmmm dat kan nog wel even mee, dr zit over het algemeen een litertje of 6 olie in een bmw 6 ciinder in dat red ik wel tot mn werk...
Hmm ja ik hoor je meerekenen 325tds 1996 met de bovengenoemde schade hmm dat klinkt als een totallosje
en ja dat klopt ting ting Jackpot..!!’De wasmachine’ is binnen dat klopt
kzie hem nog gaan op de autoambulance, dag dag bedankt voor de 3 geweldige jaren.
sniff sniff. dag lieve schat je hebt me 100.000 onbezorgde onvergetelijke kilometers geschonken.
Maar na regen komt zonneschijn en na een 2.5 tds motor van BMW komt..
ja een 2.9 D (oftwel een 3.0D)
Hard op zoek gegaan naar een 330D sedan executive.
Wat een ramp bleek omdat ze heel moelijk te vinden zijn of erg duur of teveel gepimpt of 350.000 gereden.(voor het door mij opgegeven budget)
Dan ga je toch stiekem twijfelen he gaan we de overstap maken naar een ander merk.
maar netzoals de gezegde ’once you go black you never go back’
is de gezegde ’Eens bmw altijd bmw’.
Dit werd mij verteld net voor de aanschaf van de 1e bmw (de Rip 325tds) en ik denken ja hoor hmmhmm t zal.
Maar t klopt.
Stiekem proefgereden in een Passat 2.5tdi &
Audi A4 2.5 tdi
en toch het is mooi maar t is het net niet.
Wat ga je dan doen he.
ik wilde perse de 3.0D rijden.
zijn er dan alternatieven vraag je jezelf af....
330d
730d
heee een 530D
Gelijk opzoek naar een 530D
en na jippie gevonden.
Eind 1999 BMW 530D 184pk 390 NM 277.000 executive.(handgeschakeld)
ik hoor je denken handgeschakeld???
ja heerlijk zoveel extra vrijheid qua versnellingskeuzes, sneller,
sportiever rijden en wat ook genoemd mag worden echt heel veel zuiniger
Updat(je)
4 maanden opzoek geweest en 1e bezichtiging gelijk raak.
liefde met een roze zonnebril op.
redelijk compleet cruisecontrol climate controle 6 airbags eigenlijk alles muv xenon leer en navigatie.
vervolg kleur is niet briljant kleine krasjes niet briljant.
Prijs wel briljant en last but not least De Motor (trom geroffel) BRILJANT.
wow wat een power wat een souplesse wat een auto.
Verliefd verkocht.
Mooie deal kunnen maken en ophalen. Als echte autoliefhebber na 2 weken rijden gelijk maar gechipt.
220 Pk 510 Nm koppel. Wow. Wow WOW!
echt waar.
0 tot 100 7,5 seconden
80 tot 120 in 3e versnelling 4,5 seconden
80 tot 120 in 4e vernelling 5,5 seconden
80 tot 120 in 5e vernelling 8 seconden.
topsnelheid 235 km ( zonder uitloop)
denkend die 325tds was snel maar dit is echt heel snel.
Wat opvallend is dat de auto wel heel zwaar is 1550 kg en 350 Euro per kwartaal wegenbelasting valt ook altijd erg zwaar.
Alleen is het verbruik absoluut niet schrikbarend hoog.
Ja ik ben me ervan bewust dat mijn boordcomputer niet 100% nauwkeurig is aangezien deze op mijn recordpoging Utrecht/Eindhoven/Utrecht een gemiddelde van 4.3 liter op de 100 Km opleverde.
Auto afgetankt blijkt 1 op 17 a 1 op 18 toch wel redelijk makkelijk haalbaar, waar de 325tds echt met alle groote moeite 1 op 14 reed.
het grote verschil is dat de 325tds moest werken. stampen ploegen
de 530d is aan het genieten aan het chillen aan het leven.
er zit zoveel rust in de motor en je hebt eigenlijk altijd zoveel over
in 1 woord heerlijk .. :)
al met al een geluk bij een ongeluk?
een volmondige Ja krijg je hierbij als antwoord.
Kben echt heel erg blij met de auto en rijd als een trots pauwtje rond (even de veren wegdenken)
Ik ga zsm nog even de oranje knipperlichten vervangen door de witte versie (facelift 2001)
koplampen en remlichten vervangen!
18 inch nieuw type M5 velgen en M5 spoilerstripje op de kofferbak en niets meer aan doen zal ik maar zeggen.
UPDATE:
1,5 week geleden iemand op bezoek gekregen in....
De zijkant van de rechterachterkant.
Z.s.m hem weer netjes laten opknappen gelukkig puur en alleen blikschade en wat krassen. De beste meneer gaf als opmerking ja sorry ik zag u niet :)
hmm toch maar kijken naar een 7 serie over 2 a 3 jaar :)!!!
mischien dat hij deze wel ziet staan ???
UPDATE:26-8-2008
Op vakantie geweest met de auto.
in ruim 1 week ongeveer 3000 Km gereden.
Wat een plezier.
Ik heb ook direct een record verbruik kunnen noteren.
Dit is gereden op de volgende route:
Utrecht/ luxenburg/St maire eglice/Lille/brussel/antwerpen/brussel/Utrecht
Hier zijn de tolwegen vermeden.
en gemiddeld gaf de verbruiksmeter aan 4.1/100 km.
Bij tanken is dit niet correct gebleken maar bleek de auto toch een verdienstelijke 4,7/100km te hebben gereden.
wat inhoud dat de auto 1 op 21!!!! heeft gereden..!!
Nu vertel ik er wel eerlijk bij dat ik echt heb gereden alsof er een ei onder mn voet zat en ik de cruisecontrolle tot het maximale heb benut.
Het verbaaste me echt dat de auto zo zuinig heeft gereden mede omdat de berwegen niet bevordelijk zijn met het verbruik, en de auto volgeladen was met uiteraard koffers en onnodig ballast (een dumbel bijv)(gewicht om te trainen)
Daarnaast hebben we nogal wat stadsverkeer gereden omdat Tom Tom dacht dat dit nodig was.
Tijdens de trip
1 x mijn achterlichtje vervangen en voor de rest niets gehad geen olie verbruik.
alle vloeistoffen netjes op peil gebleven.
Kleine update,
Nu meerdere snelle jongens naast me gehad.
Denkend aan bijv Audi 80. 2,8 V6 en Golf Gti Seat ibiza Cupra etc etc.
en maar 1 conclusie. Deze auto is echt heel heeel snel.!!
Grote onderhoudsbeurtje
luchtfilter oliefilter +olie en interieurfilters (aircofilter)
zelf gedaan
materiaalkosten 100 euro.
Remschijven en blokken voor weinig top tot nu toe.
Ooh ja 1 klein nadeeltje nog... 1 van de sleutels waarop allarm knopjes zaten werkt niet meer.
Ik denken das snel ff nieuw baterijtje halen.
Fout :( dat kost je 150 euro nieuwe sleutel inlezen etc etc.
ach dan maar 1 sleutel :)
na de vakantie nog even de achterschijven en remschoenen (handrem) vervangen en hij kan t komend jaar volledig zorge en kosteloos ( hoop hoop) doorrijden.
al met al
TOP auto
Update:
helaas kosten moeten maken.
Op een ochtend snel de bmw ingesprongen om een bezoekje af te leggen bij familie en hmm
das raar. contact om geen reactie. kijken zoeken niets vinden....
Anwb gekomen alles doormeten en wat blijkt
Start motor.!
ja das geen kattepis helaas. Gelukkig een goedkoop bedrijfje gevonden die hem wilde monteren en hem kon leveren onder de normale BMW dealer prijs en hij start weer als vanouds.
tot op de dag van vandaag Super tevreden.!!