BMW 523i Touring High Executive (2010)
Uitvoering | 523i Touring High Executive |
Bouwjaar | 2010 |
Jaar van aanschaf | 2015 |
Van 523i naar 530i
Na een bmw 528i (e39) die prima beviel overgestapt naar een 325i Ci (e46 cabrio) die niet beviel, weer “terug” naar de 5 serie. Mijn zoektocht begon met een wensen lijstje; 6 cyl benzine, panorama dak, station, leer( maar niet zwart), geen standaard stoelen, max 100.000 km en liefst niet te duur. In 2015 waren de F11’s nog best prijzig en het aanbod van 6 cylinders best krap. Uiteindelijk werd het een 523i (3.0l; 204 pk).
Comfortabel is ie zeker maar lang niet zo snel als mijn 528i (192 pk) . De F11 528i of 530i 6cyl. zijn kek de zelfde motoren alleen andere software. Heeft 1,5 jaar geduurd voor dat ik een tuner had gevonden die de siemens computer “open” kreeg.
De tuner feliciteerde mij met de ruim 30% pk toename en dat voor een atmosferische motor.
Opeens zwiept de toerenteller van links naar rechts als je flink gas geeft. Eindelijk lekker snel en als je rustig rijdt nog zuinig ook( 1 op 13 is geen uitzondering)
Het interieur vind ik prachtig, beige leer, donker hout, groot navi-scherm en ‘s avonds prachtig verlicht door het verlichtingspakket.
Prachtig loopt de 6 cylinder lijn motor; bij rustig rijden hoor je ‘m niet en bij fors optrekken een mooi geluid. Alleen in een parkeergarage hoor je wat geratel van de (directe) injectoren. Dat hoorde je bij oudere type motoren niet.
De muziek klinkt ook prima ondanks dat het niet duurste audio is.
Qua onderhoudskosten valt het nu toe mee. 1 storing gehad, lekkage bij rechter achterraam( folie binnenzijde deur los).
Over 15.000 km zijn de achteremmen aan de beurt.
Verder kraakt de bagagerollo een beetje. Verder een topwagen qua comfort, prestaties en wat mij betreft de looks ( nieuwe model wijkt niet veel af). De achterruiten heb ik wel laten “tinten”, maar had iets minder donker gemogen.
Rijden blijft genieten
- Betrouwbaarheid5