BMW 523i Executive (2000) #2
Uitvoering | 523i Executive |
Bouwjaar | 2000 |
Jaar van aanschaf | 2010 |
Leukste manier om 'vreemd' te gaan...
Als een Mercedes Benz fanaat na een aantal jaren besluit om over te stappen naar een BMW, dan mag dat gerust vreemd gaan genoemd worden. Zo ook in mijn geval. Voorheen reed ik voldoende kilometers om te dieselen en in oktober 2010 zag het er naar uit dat dit veel minder zou gaan worden. Tijd voor een goedkoper alternatief... Na vele uren op internet doorgebracht te hebben, stelde ik vast dat er weinig soeps te krijgen was in het zeer beperkte budget dat ik mijzelf opgelegd had, totdat mijn oog viel op een BMW 3-serie automaat bij Vincent Kelder in Oudewater. Direct bij het eerste bezoek in de showroom van Kelder viel mijn oog echter op een prachtige donkerblauwe BMW 523i Executive (E39) met leer en werkelijk alles erop en eraan. Dat ging 'm worden: daar stond mijn naam op!
Inmiddels heb ik deze auto 10 maanden in mijn bezit en ben ik nog steeds heel tevreden. Ik heb op het gebied van onderhoud en reparatie nog weinig bijzondere dingen meegemaakt.
Het onderhoud zelf is wel prijziger dan de wat ik bij de beide Mercedessen gewend was, maar dat heeft er ook iets mee van doen dat de vorige eigenaar wel BMW wilde rijden, maar niet bereid bleek veel geld uit te geven aan onderhoud. Voordat ik de BMW kocht had deze al 40.000 km geen noemenswaardig onderhoud gehad. Dat wist ik bij aankoop van de auto en daar was de aanschafsprijs dan ook naar. Soms moet je een gokje wagen in het leven...
Inmiddels 24.000 km verder, heb ik twee nieuwe achterbanden gemonteerd, 4 nieuwe schokdempers (was nog niet echt nodig, maar dat spul moet gewoon goed zijn) en een grote beurt (+apk) en een kleine beurt.
Kosten:
7 ct/km onderhoud en banden (incl schokdempers)
14 ct/km brandstof (gem. verbruik: 1:11!)
6 ct/km verzekering & HSB
Kosten voor afschrijving: verwaarloosbaar
Wat betreft de kilometers, blijk ik overigens nog steeds vrij veel te rijden om benzine te kunnen rechtvaardigen, maar het verschil tussen diesel en benzine voor wat betreft de brandstofprijs is te klein om toch weer te gaan dieselen. De BMW mag nog even blijven!
update 12-9-2011: nieuwe apk en geen enkele opmerking! En dat na inmiddels 264500 kilometer...