BMW 520d Touring (2018) #4
Uitvoering | 520d Touring |
Bouwjaar | 2018 |
Jaar van aanschaf | 2018 |
BMW 520d Touring G31 M-sport
Na ruim 6 jaar in een 520d Touring F11 met veel plezier gereden te hebben, staat sinds anderhalve week zijn opvolger G31 voor de deur. Na een proefrit toch overtuigd geraakt dat BMW toch de lat nog hoger heeft kunnen leggen. Uiterlijk wellicht niet veel veranderd, maar qua rijbeleving en stilte in het interieur toch echt een verschil met zijn voorganger.
Ik heb er inmiddels 1.200 km mee gereden en met deze auto ga ik het nog vele jaren volhouden. Overigens wel met één keer een spontane reset van het navigatiesysteem. Ben benieuwd of dit vaker gaat gebeuren...
Hieronder de highlights uit mijn configuratie (ik heb me niet ingehouden met het aankruisen in de optielijst):
Colour CARBONSCHWARZ METALLIC (416)
De kleur was nog wel een dingetje. Mijn vorige auto was SophistoGrau, een mooie kleur maar daar was ik na 6 jaar wel een beetje op uitgekeken. Zwart vind ik net wat te saai, wit wordt het zeker niet... Bluestone is wel aardig.... Uiteindelijk is Carbonzwart geworden, toch echt een hele mooie lakkleur die afhankelijk van de lichtinval steeds een ander beeld geeft.
P337A M Sports package
S704A M Sports suspension
S21PA BMW LA wheel M Double-Spoke 664
S258A Tire with run-flat functionality
De combinatie van onderstel, 19 inch wielen (245-40 voor en 275-35 achter) en runflat Michelin Primacy is echt perfect. Goed contact met de weg zonder oncomfortabel te worden. Een aanrader wat mij betreft.
S2TEA Automatic transmission w/ shift paddles
S2VHA Integral active steering
Na goede berichten hierover gelezen te hebben op diverse Duitse fora, deze ook maar aangevinkt. Nou, daar heb ik geen spijt van. Dit doet heel erg veel met de handelbaarheid van de bijna 5 meter auto, vooral in stadsverkeer en parkeersituaties. Voelt in het begin misschien wat vreemd, maar dit went erg snel.
Upholstery LED.DAK./SCHWARZ EXK./KEDER IN KONT (LCFK)
S494A Seat heating driver/passenger
S456A Comfort seat with memory
Deze stoelen zijn elektrisch in elke stand te brengen en zitten heerlijk. Ook fijn is het geheugen voor chauffeur en passagier.
S4URA Ambient interior lighting
Mooie oplossing van BMW, met verschillende kleuren, al naar gelang je stemming....
S534A Automatic air conditioning
S536A Auxiliary heating
De standkachel had ik al om mijn F11, dit is een blijvertje. Nooit meer in een te koude auto stappen en nooit meer je ruiten krabben.
S552A Adaptive LED headlight
S5ACA High-beam assistant
De grootlicht assistent werkt echt perfect, goed en veel licht zonder anderen te verblinden. Is soms wel wat onrustig, maar ook daar kun je aan wennen, je krijgt er veel licht voor terug.
S5ATA Driving Assistant Plus
Vooral genomen voor de actieve Cruise Control. Goed bruikbaar op bijvoorbeeld provinciale wegen, aanhaken achter je voorganger. Op snelwegen slecht bruikbaar omdat sommigen minder dan 5(!) meter achter hun voorganger rijden....
S5DMA Parking assistance system
In mijn F11 was ik vooral gewend om de piepers te gebruiken, zodoende nog niet veel gedaan met achteruitrijcamera en parkeerassistent. Om later eens te proberen.
S6AMA Real-Time Traffic Information
S609A Navigation system Professional
Perfect beeld en met RTTI ook zeer waardevol.
S610A Head-up display
Helder en scherp beeld, om de belangrijkste gegevens voor je op het wegdek te projecteren.
S654A DAB tuner
Ook een aanrader. Geen geruis meer met FM, brede zenderkeuze in goede kwaliteit.
S676A HiFi speaker system
Voor de echte audiofiel niet goed genoeg denk ik.
S6WBA Multifunctional instrument display
- Betrouwbaarheid5
- Prestaties5
- Comfort5
- Kosten4
Uitgelicht aanbod

BMW 540i High Executive M Pakket | Comfortstoelen + geheugenfunctie | Parkeerassistent-Pakket Plus | Dakota-Leder | Ambientverlichting | Dealer Onderhouden | Adaptieve Demping |
- 2017

BMW 5-serie Touring 520i M-Sport - Harman Kardon - Trekhaak - Camera