BMW 420i Gran Coupé (2016) #3
Uitvoering | 420i Gran Coupé |
Bouwjaar | 2016 |
Jaar van aanschaf | 2024 |
Eerste 2.500 kilometer onderweg
Na relatief korte tijd een BMW 118i gehad te hebben (zie foto en korte review elders) kroop het bloed waar het niet gaan kon. Eigenlijk wilde ik al jaren een 4-serie Grancoupé).
Na lang zoeken uiteindelijk een hele mooie 420i in de buurt gevonden van eind 2016 (dus met de B-48 motor) met weinig kilometers (maar wel NAP) en een licht interieur en uiteraard de sportstoelen. In een donkerbruine metallic kleur (die soms antraciet lijkt). Nooit gedacht dat ik een bruine auto zou kopen maar de kleur is echt schitterend.
Auto rijdt heerlijk! De 8-trapsautomaat in combinatie met de 184pk viercilinder is echt een fijne combinatie. Bij gasgeven voel je duidelijk meer power van achteruit dan bij de 118i die ik hiervoor had. Tenslotte is het schuifdak is erg fijn. Zeker in combinatie met het lichte interieur is het prettig licht in de auto.
De auto is over het algemeen erg stil. Wel hoor je de banden op slechter wegdek. Die ervaring had ik ook al met de 1-serie.
Het verbruik ligt zo rond de 1 op 16,3. Daar zitten overigens wel veel snelwegkilometers overdag bij en ben een vrij rustige rijder in de spits.
Als ik weer wat meer kilometers heb gereden, deel ik mijn vervolgervaringen.