BMW 328i Touring High Executive (2012)

BMW 328i Touring High Executive (2012)

Uitvoering328i Touring High Executive
Bouwjaar2012
Jaar van aanschaf2012

BMW 328iA Touring High-Executive Luxury Line

• 235 km

Ik heb de BMW nu een week en wil graag de eerste ervaringen met jullie delen.
Mijn BMW is dus een 328 Touring in een luxe High-Excutive-uitvoering in een Luxury-line, waarin bijv. mooi/ (niet oudbollig) Fineline antrazit houten interieurlijsten zitten verwerkt en waardoor de auto standaard veelspaaks 18 inch velgen heeft. Nu met winterbanden, de zomerset in 19 inch met 225/40-19 inch voor en 255/35-19 banden achter, komt er in het voorjaar op.
Het is een Mineral grijs metallic exemplaar met Dakota Sattelbraun lederen interieur. Wat ik vooral mooi vind is dat de kleur van het leder terugkomt in de onderzijde van het hele dashboard en dat het dus niet zo grijsgrau is als bij mijn vorige Audi A5.
De uitrusting is compleet, maar (en dat is mijn punt van kritiek aan BMW..)alles kost extra... Zelfs automatische airco kost zelfs bij High-Executive icm Luxury-line nog extra en ook voor een regen- en lichtsensor moet extra betaald worden !!!
Verder heeft mijn BMW (ook tegen meerprijs dus..):
* 8-traps automatische sporttransmissie met stuurschakeling (flippers)
* Alarm klasse 3
* Alu dakrailing
* Glazen panoramadak
* Sportstoelen
* Elektrisch verstelbare en verwarmbare voorzetels
* Uitgebreid verlichtingspakket (ook de buitenhandgrepen zijn dan verlicht)
* Individual hemelbekleding Anthrazit
* Navigatie Professional met DVD-weergave

Uiteraard is Park Distance Control (alleen achter...) en Xenon lampen bij deze uitvoering standaard, alsook de Bluetooth telefoonvoorbereiding met dubbele USB-aansluiting.

Ik vind vooral de elektrisch, op afstand te bedienen, achterklep heel handig, hetzelfde geldt voor de separaat te openen achterruit.

Het is geen M-uitvoering maar daarvoor heb ik de BMW wel voorzien van een verstelbaar Bilstein (B14) onderstel. Zowel de veren als de dempers zijn dus vervangen door wat stevigere exemplaren. WEES GERUST: het is allemaal niet te stug, na inrijden wordt e.e.a. steeds wat soepeler.
Dat was mijn angst: de standaard Biltein B12-set was nog niet beschikbaar, dus moest ik uitwijken naar de duurdere B14-set.
Die zou standaard minimaal 3 cm verlagen met de mogelijkheid om dat te verstellen/ verlagen met nog extra 2 cm..
Ik was bang voor te veel verlaging en een te stug onderstel. Gelukkig niet, de Bilstein-opgave klopt niet. Bij Beek Auto Racing is de instelling op 2,6 cm verlaging gezet en dat staat mijn BMW bijzonder mooi, zonder dat ik last heb van drempels o.i.d. En het mooie: hij kan gewoon weer omhoog gedraaid worden naar geen verlaging en/maar ook naar nog 3 cm extra verlaging. Maar dat wil ik niet, 6 cm verlaging is meer iets voor de echte die-hards/ getunede auto's.
Ik zocht de ideale combi van sportieve look en een goed in de stad rijdbare auto. En dat is gelukt, ligt bovendien echt superstrak op de binnen- en snelwegen.

De motor is superkrachtig, 245 pk en een hoog koppel zorgt voor soepel en pittig rijden. De Sport-automaat schakelt soepel en e.e.a. stuurt geweldig. 225 is breed zat voor de voorbanden, betere sporing dan bij Audi waar de voorbanden altijd net zo breed zijn als achter..
De ambiance is heel warm en toch sportief van binnen; veel mooier dan bij mijn Audi A5; daar was alles zwart/ grijsgrau..
Of ik weer een BMW zou kopen ? " misschien" niet, omdat BMW niet goed genoeg is, maar omdat een Porsche 911 natuurlijk toch blijft trekken.... Wie weet...!?
Voorlopig ben ik tevreden, ook over het Audio en video (DVD-weergave) gedeelte en ook de breedbeeld/ bird-view navigatie is TOP !
Stop-/start werkt trouwens ook feilloos.

BMW 328iA Touring High-Executive Luxury Line

• 450 km

Natuurlijk is een goede review pas te geven na bijv. een jaar, maar ik moet ergens beginnen. Door uitgebreide ervaring met o.a. Audi A5 kan ik wel degelijk een gefundeerd 'oordeel' geven. Betrouwbaarheid moet i.d.d. nog blijken. Zaken als wegligging voel en ervaar ik echter al na enkele kilometers.
Deze 3 stuurt echt geweldig !
En of het nu aan Navigatie Professional ligt, waarbij de muziek automatisch geript kan worden naar de 'tig' gigabite vaste schijf, weet ik niet maar de geluidskwaliteit van het audiogedeelte is geweldig. De eerste mensen aan wie ik muziek DVD's liet zien en beluisteren zeiden ook dat je goed kon horen dat er een sub-woofer aanwezig was (?!) en dan niet op een negatief aanwezige, boemerige manier maar echt zoals bij een erg goede home-cinemaset: dat er een mooi laag fundament aanwezig is. Concerten als van The Eagles (met een magere DVD-opnamekwaliteit als het gaat qua beeld overigens..) klinken echt geweldig. En nogmaals niet om op te scheppen maar ik ben een echte Audiofiel en heb thuis een echt goede installatie met o.a. Olive, Roksan versterker en Mordaunt-Short speakers en jarenlange audio-ervaring bij Multifoon Delft, HIfi-Studio Number 1 in Leiden e.d., maar zegt wel iets.

Het Bilstein onderstel heeft zich heel snel 'gezet'. Nieuwe dempers en zeker de stevigere moeten nu eenmaal ingereden worden. Uiteraard wat steviger dan het standaard onderstel, maar nu na 250 km met dit onderstel eronder is e.e.a. dermate soepel dat ik bij de verkeersdrempels hier in Alphen (wijk Burggooi/Kerk&Zanen) niet extra hoef af te remmen t.o.v. wat ik al deed.
En belangrijk: ik begin in mijn 3 steeds meer met een grote glimlach te rijden ! Zo soepel en krachtig pakt de motor op, hij klinkt ook (bijna) als een 6-cilinder zo rustig en ik heb echt de neiging om lekker te sporten en af en toe tussen het verkeer te slalommen.. haha.. Maar nee hoor: ik probeer me in te houden....
Verbruikscijfers heb ik nog niet, het stop-/start-systeem werkt echter feilloos en mijn tank is nog lang niet leeg...:-)
De winterbanden 225/45-18 van Pirelli (SottoZero o.i.d.) zijn op de snelweg wel wat rumoeriger dan zomerbanden, dus ik kijk nu al uit naar het moment dat mijn 19 inch zomerset eronder mag/kan... Maar nu maar niet, want ik hoor dat t winterweer eraan komt..
Maar wel gaaf hoor: 225/40-19 inch voor en 255/35-19 inch achter... staat lekker dik..

Sorry hoor gasten voor mijn enthousiaste verhaal.. ik ben ook zo enthousiast over mij BMW...