BMW 320i touring Executive (2003)

BMW 320i touring Executive (2003)

Uitvoering320i touring Executive
Bouwjaar2003
Jaar van aanschaf2005

update

update 18-06-2009
geen problemen nog steeds zeer veel plezier met deze auto

inspectie 2 beurt

Na 3 jaar in een BMW 320I Sedan 150pk gereden te hebben wilden we nu een auto met meer ruimte o.a door gezinsuitbreiding.De keuze was hierbij al snel gevallen op weer een BMW en zowiezo een 6 cilinder.Na wat zoektocht op het internet uitgekomen bij een 320i lifestyle exe sibergrau(deze kleur had de voorkeur) van september 2003 met veel opties naast het lifestylepakket had de auto nog de volgende extra’s Navigatie Professional DVD,ingebouwde bluetooth BMW telefoon,verwarmde voorstoelen en elektrisch inklapbare spiegels later zelf nog 19 inch LMV gemonteerd.Wij rijden deze auto nu vanaf mei 2005 en dit is de 2.2 170pk uitvoering wat een verschil met de 150pk uitvoering deze is echt veel sneller.Ik heb toen ook nog de vorige eigenaar gebeld waarom hij deze auto al na nog geen 2 jaar weggedaan heeft de einige reden was de bijtelling doordat hij de auto zakelijk reed auto koste nl nieuw meer dan 50000 euro en hij reed ook nog eens 40000km per jaar.Hij bevalt nog steeds zeer goed ondertussen diverse malen naar Frankrijk op vakantie geweest zonder problemen waarbij we veel plezier hebben gehad van het navigatiesysteem.Ik heb de auto in Duitsland bij de dealer in onderhoud mede omdat je daar meer als klant te woord wordt gestaan en ze hebben hier perfecte service toen ik de auto kocht zat er nog een half jaar BMW garantie en alles wat ik vroeg zeiden ze geen probleem garantie.Ten tweede is dit voor ons ook de dichtstbijzijnde dealer.Inspectie 1 beurt 280 euro.Oliebeurt 180 euro.

Update 7-04-2008
Foto’s toegevoegd

Update 21-08-2008
Auto APK laten keuren>geen problemen
In 1 jaar tijd maar 6000km!! gereden normaal ieder jaar op vakantie met de auto maar dit jaar niet ivm gezinsuitbreiding.Nog steeds veel plezier met de auto wel zitten denken aan een nieuw type 325i touring maar als je ziet wat je dan afgeschreven hebt kun je beter nog even doorrijden zeker met de kilometers die wij maken(allebei op de fiets naar het werk).

Update 1-07-2009
Vorige week Inspectie2 beurt gehad voor het eerst nieuwe bougies en luchtfilter tevens overgestapt naar andere olie valvoline 5W30 ipv Castrol SLX 0-W30 kijken wat dit brengt voor het olieverbruik motor lijkt voor mij gevoel mooier te lopen(misschien verbeelding).Tot nu toe zijn de kosten van deze auto minimaal wij rijden dan ook wel zeer weinig(4jaar 32000km) over 2jaar alleen olie verversen.

Problemen
Asbak gaat niet meer dicht dit was reeds bij aankoop>nieuwe garantie(bij BMW dealer)
Blaasjes op instaplijsten>nieuwe garantie.
Na eerste beurt moesten remblokken en schijven vervangen worden en dit na 60.000km zeer snel volgens mij veel te maken met de rijstijl van de vorige eigenaar de kosten hiervoor samen met remvloeistof wisselen 375 euro.
PDC blijft continue piepen>sensor defect vervangen kosten 80 euro.
Voor de rest geen problemen alleen het olieverbruik van 1 liter op 8.000 tot 10.000 km vond ik aan de hoge kant maar het blijkt dat de nieuwere BMW motoren M54 juist weer wat olie vebruiken ivm dunne olie(castrol 0W30).Op een forum gelezen dat sommige zelfs 1 lt/1500km verbruiken vlogens BMW is dit geen probleem auto mag 1lt/1000km!!! verbruiken.Vorige BMW(M52 motor) hoefde ik tussen de beurten door nooit olie bij te vullen.
update 01-07-2009
geen problemen alleen met de review alle tekst was verdwenen opnieuw ingegeven(copy/paste).

verkocht

Ineens auto verkocht.Een belangrijke reden was de ruimte maar een geweldige auto die me nooit in de steek heeft gelaten.
Auto ingeruild op Ford Smax turbo zie nieuwe review.

nieuwe eigenaar

Een collega van mij heeft laatst de auto weer gezien aangezien ik veel plezier aan deze auto heb beleeft ben ik benieuwd of de nieuwe eigenaar misschien ook deze review leest.
Ik ben benieuwd naar een reactie.