BMW 320i Touring Corporate Executive (2020)

BMW 320i Touring Corporate Executive (2020)

Uitvoering320i Touring Corporate Executive
Bouwjaar2020
Jaar van aanschaf2023

Freude am Fahren

ACHTERGROND KOOP:

Soms is het wat lastig zit te leggen waarom je in het leven voor bepaalde dingen kiest.
Hiervoor een Peugeot 3008 gereden, een super comfortabele auto waar ik in principe erg tevreden mee was. Wel ontstonden twijfels over de 1,2 puretech motor, fluitend geluid vanuit de motor en vond ik de korte handmatige versnellingen storend voor het rijgenot. Verder was de zitpositie comfortabel maar alles behalve sportief te noemen. Met twijfels ga je dan op zoek naar oplossingen.
Op de keuzelijst stonden Volvo V60, Mercedes C Klasse en BMW 3 Touring. Na wat proefritten en overwegingen voor de BMW gekozen. Volvo V60 binnenruimte vind ik minder mooi en Mercedes C Klasse lijkt teveel op een taxi (proefrit vond ik tegenvallen). De BMW 3 beviel meteen tijdens te proefrit, M versie, High Executive met van alles aan bord.

RIJERVARING:

De eerste kilometers vooral moeten wennen aan de ontzettend ruime mogelijkheden en persoonlijke instellingen. Gelukkig went het snel en ervaar je heel snel de Freude am Fahren hier ze het in München zeggen.
Perfecte wegligging, heerlijke automaat, zuinig buiten de stad (op dit moment gemiddeld 6,4l/100km), comfortabel maar met de voldoende pit om ook even lekker door te kunnen rijden.

COMFORT FUNCTIES:

Adaptieve cruise control werkt prima met als minpuntje dat de auto minder goed in het midden van de rijstrook rijdt dan bij bijvoorbeeld de Audi A6.

Standkachel, stuurwiel verwarming, stoelverwarming.... Wat is dat toch heerlijk....

LEF verlichting is super helder maar grootlicht assistent herkend niet altijd de tegenligger.

Stoelen zitten lekker maar toch wat minder comfortabel dan bij de Fransen. Wel is de zijsteun veel beter.

Parkeer assistent is nice to have maar zelf inparkeren gaat meestal sneller. Achteruitrijcamera werkt prima.

De auto is geen ruimtewonder als de Skoda Octavia maar voor een kleine familie (max 2 kids) ruim voldoende. Zit wel voor de volgende reis aan een dakkoffer te denken om binnen wat meer ruimte beschikbaar te hebben.

Voor wat betreft het geluid hoor je binnen nauwelijks iets van de motor en pas boven de 120km/h hoor je de banden wat meer. Wel valt mij op dat daarna het geluid niet meer weg veel verder toeneemt.

SAMENVATTING:

Heerlijke auto, perfecte wegligging en het premium gevoel dat je verwacht van een BMW.
Tot nu toe dik tevreden en kijk uit naar de volgende rit.

Eerste kwartaal

Na een fors aantal kilometer te hebben gereden de afgelopen 3 maanden een korte tussenstand.

Wat is dit een heerlijke auto. Vooral op de lange afstanden en de snelweg blijkt dat de auto super zuinig is (5,5l/100km), ook bij hogere snelheden.

Wel is het van belang dat de juiste banen eronder zitten. Mij valt nu met zomerbanden op dat het verbruik bijna een liter lager is dan met winterbanden war ik vrij fors vind. Ik zal hier nog over infomeren of er mogelijkheden zijn het verbruik ook in de winter naar beneden te krijgen.

Voor de rest dik tevreden met de auto.

+ Comfort
+ Verlichting
+ Rijeigenschappen

- hoofdsteunen niet optimaal
- e.e.a. keer blijft deur bestuurder vergrendeld bij ontgrendelen van de auto (elektronisch iets)
- assistentie system zijn vrij 'brutaal' in de manier waarop zij ingrijpen.

5,0

PRIVATE LEASE BMW 3-serie

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens