BMW 320i Touring (2018) #2
Uitvoering | 320i Touring |
Bouwjaar | 2018 |
Jaar van aanschaf | 2018 |
de start is gemaakt
Deze wagen heb ik geïmporteerd uit Nederland naar België.
Als liefhebber van BMW gezocht naar een "zeer jonge" 3 Touring met M pakket en de kleur Alpineweiss 3. Moest zeker een een benzine met automaat zijn.
Hoe in Nederland terecht gekomen. Heel simpel, in België vind je dat gewoon niet, ook Duitsland was niet echt een optie.
Aangezien het een zeer jonge wagen betreft heb ik niet echt last van "rest BPM" en dergelijke. Dus kopen, ophalen, douane, keuring en rijden maar. Tot op heden rijdt hij/zij echt geweldig.
Even over het verbruik. We hebben ook nog een 3 E91 diesel en het verbruik van de benzine is een 1,5 liter/100 km hoger wat me zeker niet tegenvalt.
Naarmate de km stand stijgt zal ik een update geven.
enkele maanden in mijn bezit
nog steeds supertevreden van de auto. Weinig geluid en indien je je rijstijl aanpast, lees niet te snel optrekt, een zeer mooi verbruik. Soms haal ik zelfs 6,5 l/100 km. Ik rijd dan toch overal de maximum toegelaten snelheid, ook op de snelweg. De automaat werkt zo fijn, heb de handbak nog geen seconde gemist. Wel moet ik zeggen dat je het verbruik ook zo op 9,0 l/100 km krijgt. Gas erop en gaan maar, dan zit je daar zo aan....
net terug van vakantie
net terug van vakantie de eerste lange rit met ons fietsstel. Achterop dus 4 koersfietsen en rijden maar. Verbruik is nog altijd goed. Ik verbaas me erover dat deze zware auto zo'n net verbruik kan hebben. Heb zelf nog geen seconde spijt van het overstappen naar benzine. Alleen het geluidsvoordeel al ... Eén klein minpuntje tot op heden, wat windgeruis aan voorste deuren, waarschijnlijk afkomstig van de spiegels.
2020
Onlangs retourtje Luxemburg met wettelijke snelheden, dus niet trager maar ook niet te snel. Verbruik minder dan 6 liter op 100 km. En dat voor een benzinewagen. Moet wel zeggen dat mijn "overal" verbuik 7,5 liter op 100 km is maar ik doe echt wel veel korte ritten. Nog steeds supertevreden. Ik geniet elke keer als ik er mee rijd.
Corona
De auto doet het nog steeds super. Verbruik blijft rond de 7,3 liter op 100 km hangen. Enkele weken terug toen mijn vrouw haar auto in herstelling was is ze 1 week met mijn auto gaan werken. Dan merk je dat bij een snelheid van 120 km/u - 100 km snelweg per dag het verbruik echt laag is: gemiddeld 5,5 liter op 100 km.... Haar diesel (zelfde auto doch geen automaat) verbruikt onder gelijke omstandigheden 5,1 liter op 100 km...
Ritje Oostenrijk
Net terug van vakantie Oostenrijk. Fietsendrager achterop (4 fietsen) en bollen maar. Verbruik is dan ongeveer 6,8 liter op 100 km. De auto lijkt echt wel gemaakt voor lange afstanden, zeer comfortabel en je stapt na 1.000 km nog steeds fris uit.
Afscheid
Tot de laatste dag genoten van de auto. Echter, wegens fiscale regels gekozen voor een nieuwe, nml een 330 e Touring M Sport. Ik ga de auto echter hopelijk nog veel tegenkomen, hij is verkocht aan een familielid.