BMW 320i touring (1995)
Uitvoering | 320i touring |
Bouwjaar | 1995 |
Jaar van aanschaf | 2010 |
Prachtige auto
Na mijn ervaringen in m'n BMW 320i sedan wilde ik iets meer ruimte hebben. Ook een kans om de achterbank neer te klappen. En een airco.
Dat is allemaal gelukt in deze prachtige Touring. Hij had bij aanschaf al wat kilometers gelopen, maar dat is zowel binnen als buiten niet eraan af te lezen. Het interieur is bekleed met een nieuwere zwarte stof (in mijn vorige auto had ik dat grijze velours). Dit ziet er meteen een stuk moderner uit!
De belijning van de auto blijft tijdloos. Zeker als er wat moderne velgen worden gemonteerd. in mijn geval 17" evo velgen.
Binnenin de auto is het echt stil. Zelfs stiller dan in mijn vorige BMW. Er zijn wat subtiele veranderingen aangebracht waardoor het windgeruis nog verder is teruggedrongen. (bv bobbels op de koplampen).
De motor is de nieuwere M52 2.0 6-cilinder. Een heerlijke klinkende motor met een redelijke berg koppel en een flinke push boven de 5000 TPM. Een echte snelwegauto, de motor draait precies rond het toerengebied waarin het meeste koppel beschikbaar is. Die moderne diesels zijn goed bij te houden.
Alleen bij stoplichtsprintjes merk je dat de auto toch nog 1305kg weegt. Maar als je eenmaal in beweging bent en die motor lekker in de toeren houd, dan merk je pas hoe goed en sterk deze motor is.
Een zeer fijne auto!
14000 km verder...
Ik merk wel verschil met mijn vorige 320i uit 1993. De vorige eigenaar van m'n touring hield van hard schakelen, de schakelpook heeft een stuk meer speling vergeleken met m'n vorige BMW. Die had bijna 2x zoveel kilometers gereden. Dan merk je pas goed het verschil tussen de verschillende berijders en hoe die mensen omgaan met hun spullen.
Binnenkort de schakelstangrubbers vervangen en dan zou dat opgelost moeten zijn. En op zoek naar andere banden/velgen. De banden zijn helaas aan vervanging toe en ik had op mijn vorige auto de "Seven" velgen van BMW zitten. Die vind ik eigenlijk wel goed passen onder een E36.
Verder helemaal niks te "klagen". Gewoon kilometers vreten!
36.000km verder...
1 jaartje later bevalt hij nog steeds uitstekend. Op 1 ding na, hij loopt nog steeds op benzine. Met deze prijzen, is dat echt niet meer grappig. En omdat ik dichter bij m'n werk woon inmiddels, zijn de snelwegkilometers omgeruild voor stadskilometers. En stadskilometers passen gewoon niet bij deze auto. Het is heerlijk om 80km weggetjes te rijden, of een vakantie richting Frankrijk of Zwitserland, maar elke keer die stoplichten...
Tijd voor iets kleiners, maar als ik het weer kan betalen, dan komt er een E46 touring. Echt wel!

BMW 3-serie Cabrio 320i E36 Executive | NL auto | 6 cilinder | Automaat | 17 inch | Leer | Sportstoelen | Sportstuur | Climate-control | Cruise control | Elektr kap | ➡️
- 1999

BMW 3-serie Cabriolet E36 320i Executive / Origineel NL / Inclusief Hardtop / 100% origineel / Automaat / M Sport Leder / Zeer netjes
- 1998

BMW 316 Compact Automaat, airco, nieuwe apk