BMW 320i (1987) #5
| Bouwjaar | 1987 |
| Jaar van aanschaf | 2002 |
| KM-stand bij aanschaf | 155.000 km |
| KM-stand laatst | 0 km |
Na het overlijden van mij Corolla Twin Cam kon ik deze 320i overnemen van mijn broer. Hij kocht ’m bij de dealer met slechts 140.000km!
Deze versie had al een katalysator, waardoor ie iets minder rap was dan die zonder kat, maar al met al een fantastische motor, met een mooi zwaar, zacht geluid. En hoewel de meningen verschillen; ik vond het een prachtig model. Met dat typische sfeervolle jaren ’80 BMW interieur.
Later ruilde ik de iets te kleine Hartge wielen om voor de 15’ honingraatvelgen, zoals ze ook zo mooi in de folder stonden. En later kreeg ik een M-stuurje aangereikt. Eigenlijk was ie helemaal af (op een leder sportinterieur na, maar daar weten ze op marktplaats mooie prijzen voor te vragen...).
Wel een auto die je een beetje op toeren moest brengen om er echt leven in te brengen. Maar dan ook heerlijk trekken. En heel stabiel. Ik ben eens in één ruk (plas- en tankpauzes daargelaten) van Pisa naar Groningen gereden. Hoewel bij Arnhem de energy drink er best in ging, vind ik het exemplarisch hoe je met zo’n oude auto zo lang kunt rijden. Dat zegt wel iets over kwaliteit!
Wel ene slurper. 1 op 8 in de stad, 1 op 11 op de snelweg. Dat vond ik het enige nadeel.
Toen ik besloot een lange reis te maken, kocht mijn broer de BMW terug, maar binnen de kortste keren reed een medeweggebruiker haar auto in de flank. Total loss, einde verhaal. Bij terugkomst uit het buitelnad kocht ik een nood-Golf diesel, waarover ik niet eens een review wens te schrijven. Wat een prutsauto. Ja, ik ben verwend. Dus daarna snel ingeruild voor een 318tds compact. Niet helemaal (helemaal niet) het 6-cilinder gevoel, maar wel de rijkwaliteit die je van BMW verwacht én economisch (met 55.000 km door nieuwe baan wel vereist). Zie andere review.
In de 20.000 km die ik er mee reed alleen kleine dingetjes.
Ontdek deze auto's in de occasionvergelijker

Omdat het niet boterde met Piëch ging Audi- en voormalig NSU-ontwerper naar BMW, met groot succes

Zo veel BMW's 3-serie van de eerste drie generaties zijn er nog in Nederland

Deze klassiekers kun je gerust kopen als je niet handig bent

BMW 325iX Baur TC - 4x4 en ‘cabrio’, specialer kan 3-serie niet zijn