BMW 320d Touring (2008)
Uitvoering | 320d Touring |
Bouwjaar | 2008 |
Jaar van aanschaf | 2012 |
Distributie ketting
De wagen is aangekocht bij de BMW-specialist. De wagen is uitgevoerd met enkele leuke opties oa; Prof-naf, memory stoelen, PDC, trekhaak die opklapt en keyless.
De eerste kilometers waren een zeer prettige ervaring. De wagen is enorm stil en veel sneller als mijn vorige.
Het huidige verbruik is rond de 1 op 16/17, de Audi scoorde makkelijk 1 op 20.(van 135pk naar 177pk, niet verkeerd dacht ik)
4000km na aankoop begon de motor een raar schavend geluid te maken. Na enkele minuten speuren op internet kwamen de grote problemen naar voren betreft de distributie ketting van de n47 diesel.
Mijn garage kon het probleem eerst niet vinden, de wagen is 2maal terug gegaan voor reparatie waarbij het voorval nog niet gerepareerd is. Nu staat de wagen alweer een week in de garage, afwachten dus.(De wagen heeft nog paar weken BOVAG garantie)
Afgezien dat ik enorm baal van het probleem met de ketting, is het gewoon een heerlijke auto om mee te rijden.
ALS JE EEN BMW KOOPT MET DE N47 DIESEL. CHECK DE DISTRIBUTIE-KETTING. DEZE MOTOR LIGT IN ZOWEL DE 1-SERIE, 3-SERIE EN 5 SERIE. VANAF 2007/2008, OOK GOOGLE EENS OP DT TYPE MOTOR. SUCCES
WEG ERMEE
Voorheen heb ik geschreven over de slechte N47 Diesel. De auto is inmiddels al 3 maand weg. Zover ik weet geven ook de nieuwere motoren dit probleem.
Een ander punt van aandacht is de ophanging aan de achterzijde, roest roest. Let op dus!

BMW 320d EfficientDynamics Upgrade Edition '13 Xenon Leder Clima Navi Cruise
- 2013

BMW 3-serie Touring 318i Business Line Airco Panodak APK 04-2026
- 2008

BMW 3-serie Touring 328iA High Executive Luxury | Pano | Memory Stoel | HuD | El.achterklep | Adaptive Xenon | H&K Audio | Lane Assist | Dodehoek sensoren | Leer | Stoelverw. | Navi Prof.
- 2013