BMW 320Ci Executive (2003) #2

BMW 320Ci Executive (2003)

Uitvoering320Ci Executive
Bouwjaar2003
Jaar van aanschaf2008

Aankoop

Een bevriende BMW specialist (Jeroen van Beek - Zeewolde) attendeerde mij op deze prachtige 320ci. Tot dat moment had ik diverse BMW's gereden, o.a. 316 E30, 318ti en 323ti compact, 318i cabrio en M3 (E36), 735i E32. Ik viel voor de combinatie Saphire black met het Sattelbraun leder, bovendien vind ik de Styling 73 velgen hier erg goed bij passen. De E46 vind ik moderner en volwassener dan de E36. De auto was volgens Jeroen OK waarna ik hem direct heb aangekocht.

Nieuwe auto (ja, weer een BMW) gekocht

Ik heb inmiddels bijna 6 jaar en 75.000 km met deze auto gereden. Zo lang heb ik met afstand nog nooit een auto gehouden. De auto is mij erg goed bevallen. Ik verkoop hem, met enige tegenzin, omdat een ruimere auto welkom is. Gedurende de afgelopen zes jaar ben ik vader geworden van 2 prachtige kinderen. Ik heb nu een E61 BMW 525i touring gekocht.

Ik vind de 320ci nog steeds (zelfs na bijna zes jaar!) mooi. Het is een auto die ik altijd goed heb onderhouden, inclusief regelmatig bezoek aan de beste wasstraat die ik ken (Mr. Waxs in Hilversum). Regelmatig kijk ik toch nog even om als ik de auto heb geparkeerd en dat vind ik eerlijk gezegd bijzonder voor een 10 jaar oude auto.

Onderhoud:
Afgezien van de reguliere beurten inclusief preventief onderhoud heb ik geen onverwachte (hoge) onkosten aan de auto gehad. Het enige dat ik kan bedenken: kleppendekselpakking á EUR 38 en draagarmrubberset vóór á EUR 88 (beide vorige maand vervangen).

Upgrades:
De auto heeft de standaard Business radio/CD-speler. De standaard BMW speakers zijn niet best. Ik heb deze vervangen door een originele BMW sound-modul (versterker met 4x 2-weg speakers), enorme verbetering, echter overheersen nu de achterspeakers nogal (echter met fader te compenseren). Tevens originele BMW iPod interface laten inbouwen. Ideaal accessoire waardoor de radio je iPhone/iPod herkent als CD-wisselaar inclusief stuurwielbediening, aanrader!

+Design: intérieur extérieur
+Aandrijflijn: stil, soepele automaat
+Bouwkwaliteit: solide auto, geen rammels, mooi materiaalgebruik

-De motor is voldoende snel echter koppel is niet overdadig.

Brandstofverbruik: mijn gebruik wat typisch woon-werk (20 km enkele reis), hierbij: 1:11 (zomer) 1:10.5 (winter). Tijdens lange ritten en vakantie 1:12 of beter, ook met stukken op hogere snelheden 160-200 km/u.

Ik hoop dat de nieuwe eigenaar de auto ook goed laat onderhouden en ben er zeker van dat hij er nog vele jaren plezier van heeft!

Praat verder op het forum