BMW 318i Touring Corporate Lease (2010)
Uitvoering | 318i Touring Corporate Lease |
Bouwjaar | 2010 |
Jaar van aanschaf | 2013 |
ruime 2 auto
Doordat ik bijmijn vorige werkgever destijds de leaseauto's onder mijn beheer had, wist ik dat deze auto vrij zou komen. Ik heb de bmw 3 touring altijd al een erg mooie en fijn rijdende auto gevonden. Aangezien er wat gezinsuitbreiding aan zat te komen en wij graag een 2e auto wilde hebben, hebben wij (mijn vriendin en ik) besloten deze ex lease auto over te nemen. De auto was altijd zeer zorgvuldig gebruikt. Mijn collega die deze auto als lease auto had, heeft deze auto werkelijk keurig behandeld. Dat is toch wel een klein risico wanneer je een 2e-hands BMW koopt.
Voordat deze auto werd afgeleverd is deze nog door de dealer helemaal nagegeken en heeft hij een grote beurt gehad. Ook zijn er nieuwe banden onder gemonteerd. De winterbanden waren nog prima en kunnen zeker nog 2 seizoenen mee.
Aangezien wij ook een Toyota Avensis hebben wordt deze auto niet heel veel gebruikt. Mijn vriendin gebruikt deze auto voor woon werk verkeer en om ons kind naar de vlakbij haar werk gelegen KDV te brengen. Ook in het weekend wordt deze auto gebruikt. In vergelijking met de toyota is deze BMW veel comfortabeler en rijdt veel fijner. Wel is het onderhoud en verbruik van toyota gunstiger.
Na 2 jaar en ruim 20.000 km hebben wij nog geen problemen gehad met deze BMW. Olie wordt regelmatig gecontroleerd, maar heb ik nog niet hoeven bijvullen. Ook werkt de airco uitstekend, toch wel erg lekker met een kleine aan boord.
Deze BMW voelt wat meer solide aan dan de Toyota. Ook is het rijgedrag voorspelbaarder en de besturing vele malen directer. BMW heeft echt een goed product in elkaar gezet.
Het onderhoud laat ik doen bij een BMW dealer hier in de buurt. Ik moet zeggen dat de BMW dealer goed werk verricht betreft onderhoud, maar daar betaal je dan ook voor.
Hoewel de auto boordevol electronische zaken zit (zoals bijna alle moderne autos's) heb ik hier nog geen gekke dingen mee meegemaakt. Het werkt gewoon goed.
De auto is naast een genot om mee te rijden ook erg praktisch. Op vakantie met dakkoffer en kleine aanhanger rijdt deze auto gewoon erg goed en gaat er veel mee.
Een nadeel is wel dat er veel jonge mede weggebruikers graag je uitdagen voor een stoplicht sprintje, ach ik laat ze maar.
Voordelen:
weggedrag
Comfort
bediening knoppen etc.
Algehele kwaliteit.
Afschrijving is erg laag
weinig tot geen technische mankementen te bedenken.
Nadelen:
Niet de goedkoopste auto om te rijden