BMW 318d Touring Corporate Lease (2009) #2
| Jaar van aanschaf | 2010 |
| KM-stand bij aanschaf | 5 km |
| KM-stand laatst | 326 km |
Bijna is het zover...
Ik heb deze auto nog niet, maar zoals het er nu uit ziet, staat ie op 11 januari 2010 klaar bij de dealer om te worden opgehaald.
De uitvoering van de auto zoals in de titel vermeldt, klopt niet helemaal, want het is voluit:
BMW 318d Touring Corporate Lease Business Line Sport
Zo... Da's een hele mond vol...
Dit is een actie-model. Bij de dealer zeggen ze dat het de laatste in europa was en dat ik enorme mazzel heb gehad... Maar ik kan natuurlijk niet controleren of dat waar is...
Het volgende zit er-op en aan.
Business Line Sport
Corporate Lease uitvoering
M Sportpakket
Stof Shadow Blau/Alcantara Anthrazit
LeMansblau metallic
Automatische Start Stop functie
Lichtmetalen wielen M Dubbelspaak (194M), 17"
Automatische dimmende binnenspiegel
Skifoedraal met middenarmsteun achter
Sportstoelen
Opbergpakket
Interieurlijsten aluminium 'Glaciersilber'
Koplampsproeiers
Park Distance Control (PDC), achter
Regen- en lichtsensor
Xenon lampen voor dim- en grootlicht
Airconditioning, automatisch
Uitbreiding functionaliteit aansluiting audiofiles
M Sportonderstel
M Sportstuurwiel
M Technic Aerodynamica pakket
Er volgen snel foto's en een eerste indruk.
Ik kan bijna niet wachten.. ;-)
Ruim 300 km verder
Na ruim 300 km te hebben gereden, moet ik zeggen dat dit een hele lekkere auto is om in te rijden. Tijdens de proefrit was dat al gebleken, maar een ritje van een uurtje, is toch heel anders dan een paar dagen en 300 km.
De motor is zeer soepel en heeft geen enkele moeite met lage toeren. Het schakel-indicatie systeem, geeft aan wanneer er op-geschakeld moet worden, maar ook wanneer er terug-geschakeld moet worden. Een aantal keren draaide de motor 1000 toeren en toen ik accellererde, trok de auto netjes op, zonder indicatie dat er terug geschakeld moest worden. Het ging niet super snel, maar hij pakte wel netjes op.
Het M Sportonderstel maakt hem lekker stug, waardoor de auto als op rails rijdt. Ik heb geen enkele moeite gehad tijdens de gladheid de afgelopen week, maar dat kan ook komen omdat ik er winterbanden onder heb. Dat scheelt toch aanzienlijk, als ik mijn collega's voor de deur op kantoor zie glibberen ;-)
Het hele M-Sportpakket is een absolute aanrader. Het staat hem erg goed en de auto gaat er naar mijn mening echt lekkerder en beter van rijden. Dit is uiteraard zeer persoonlijk.
Het is ook erg handig gebleken dat de achterklep in 2 delen (alleen de achterruit of de hele klep) open kan. Ik heb hier een foto van, maar ik kon er helaas maar 4 uploaden, dus deze staat elders. Voor nieuwsgierigen, zie hier: http://fourpets.drivehq.com/images/Img_2275.jpg.
Tot nu toe heb ik nog geen nadelen gevonden, maar ik ben pas net begonnen. Het I-Drive vergt wat gewenning als je het niet gewend bent en spraak-herkenning verstaat soms nog wel eens iets verkeerds, maar dat is dan meestal te wijten aan achtergrond geluiden, of omdat iemand anders in de auto er doorgeen kletst.
De Xenon verlichting is heel erg lekker in deze korte dagen en geeft goed licht. De instellingen van de verlichting zijn volledig aan te passen via I-Drive. Of de dagrij-verlichting aan moet, of de auto je moet "begroeten" met 3 knippers als je de auto met de afstandbediening opent, etc.
Ik had als extra de mogelijkheid genomen om een iPod aan te sluiten. Dat werkt echt perfect. De iPod ligt netjes in de armsteun en is volledig via de I-Drive te bedienen. Daarnaast zou het mogelijk moeten zijn om de muziek op mijn iPhone af te spelen, maar daar blijkt een andere snap-in voor nodig te zijn, die is inmiddels besteld en wordt kosteloos omgeruild.
Als laatste op multimedia gebied, is er op de harddisk 12,5 Gb aan ruimte om muziek op te slaan. Dit kan erop worden gezet via een USB aansluiting in het dashboard-kastje. Dit werkt prima, nadeel is alleen dat er voor iedere kopieer-slag een nieuwe map (USB-1, USB-2, etc) wordt aangemaakt. Als je dus veel bestanden in kleine beetjes erop zet, kan het aantal mappen nogal oplopen.
Het navigatie-systeem werkt goed. Ook de spraak-herkenning is zeer nauwkeurig en alles wordt herkend. Er kan zelfs naar de contact-personen in je telefoon worden ge-navigeert als je adressen in je telefoon hebt staan. Ook erg handig!
De automatische start-stop functie heb ik nog niet kunnen gebruiken, want die werkt alleen bij temperaturen boven de 4 graden.
Een klein negatief puntje. Ik was in Amsterdam toen ik de auto net 3 dagen had. Is er een fietser (ofzo) langs de rechter-kant gegaan, waardoor er al een kras aan de achterkant op zit. Echt enorm balen ! :-(
Ben er al mee naar de dealer geweest en die hebben het een beetje opgepoetst, maar het is nog goed zichtbaar. Bij de volgende beurt even kijken of ik het laat repareren.
Tot zover even deze update. Im maart gaan we op wintersport. Daarna zal ik nog een update plaatsen met de ervaringen na meer woon-werk kilometers en de ervaringen over grotere afstanden.
Hopelijk haal ik met deze update een beetje de kou uit de lucht ;-)