BMW 120d High Executive (2007) #3

BMW 120d High Executive (2007)

Uitvoering120d High Executive
Bouwjaar2007
Jaar van aanschaf2011

BMW 120d M sport

Hallo autoliefhebbers!

Van liefhebber naar liefhebber....waar AUTOWEEK wel niet goed voor is.... een bijzonder avontuur....lees snel verder!!!

GESCHIEDENIS
============
Je moet maar durven, een BMW 120d M sport kopen van nog geen
4 jaar oud en dan al 192.350km op de teller. Wel, wij hebben er nog geen seconde spijt van gehad, tot nog toe. Natuurlijk, slechts enkele dagen in bezit maar het voelt gewoon bijzonder goed.

Hoe vreemd dit avontuur is begonnen hoe bijzonder het verhaal is geworden. Onze huidige auto betreft een 180pk sterke Peugeot 307cc van het nieuwe model. Deze auto, full options, bevalt ons super. Met mooi weer het dak open en ook op vakantie in Zuid Frankrijk was het dikke pret. Echter, de kilometers liepen behoorlijk op dus we zochten er een auto bij. Aangezien wij eerder een BMW 1 serie hadden gehad (review ook op autoweek) en deze ons goed was bevallen werd de zoektocht gestart naar wederom een BMW 1. Vast stond in ieder geval dat het een M sport zou moeten zijn v.v. alle opties. Wel, dan wordt de spoeling aardig dun kan ik jullie vertellen. Totdat ik op Autoweek.nl zit te kijken (wat ik wel vaker doe als autoliefhebber) en ik op een review stuit van iemand die in het bezit is van een heuse 120d M sport. Deze review aandachtig gelezen. Wauw! Ze bestaan toch echt, unieke auto's waarvan je eigenlijk weet dat je ze eigenlijk niet kunt vinden. Wel, de bekende speld in de hooiberg was gevonden. Een nieuw model 3-deurs voorzien van alle opties waaronder Navi pro, bi-xenon, zwart leder, elektrische stoelen met geheugen, keyless go enz. enz. Wat nog het allermooiste was was het feit dat het een volledige M sport was. Dus geen M onderstel of alleen maar een M aerodynamica pakket aan de buitenzijde, nee, een echte volle M sport! De kleur was goed, kortom, de hele auto was zoals wij wilden. Jaja, zelfs die achterspoiler....een must voor de 1...het maakt hem zo af is mijn mening.

Tot mijn verbazing lees ik vervolgens onderaan de review bij de reacties dat de 120d ingeruild zou gaan worden. Kijk, toen werden wij helemaal blij. Gemaild met de toenmalige eigenaar, over en weer informatie uitwisselen en uiteindelijk, om een lang verhaal kort te maken, zijn wij de nieuwe eigenaar geworden van deze uiterst unieke en volle 120d!!

DE AUTO EN ZIJN KILOMETERSTAND
==============================
Een hoge kilometerstand in amper 3 jaar tijd. Was dat een reden om toch af te haken en niet tot aanschaf over te gaan? NEE!! In zijn geheel niet. De BMW is door ons in het echt gezien en aan niets is af te zien dat deze bmw zoveel km's heeft gereden. De auto is echt, en dan heb ik het ook echt over echt, haha, als nieuw! Ik durf te beweren dat, mocht je deze auto in de showroom zetten en er 10.000km op zetten, een ieder het gelooft!! Dit is niet eens overdreven! De vorige eigenaar, review ook op autoweek, is zo uiterst zuinig geweest met de auto, dat dit werkelijk zeldzaam te noemen is. Ook de binnenzijde is om door een ringetje te halen! Wat dat betreft: HULDE aan de vorige eigenaar die nu sinds kort in een heerlijke 3 serie rijdt. Klein detail: na 192.000km geeft de auto aan dat ik nog 35.000km kan rijden met de ORIGINELE REMBLOKKEN EN -REMSCHIJVEN! Uniek toch?

WINTER
======

We hebben de auto nu slechts 3 dagen in bezit en de ervaringen zijn te weinig om dit hieronder weer te geven. Dat dit nog zal volgen moge duidelijk zijn. Het lijkt mij zeer interessant om dat met jullie te delen. Momenteel rijdt de auto op 17inc originele lichtmetalo's met runflat winterbanden (zie foto). Als de winter voorbij is komen de 18" M 5-spaaks wielen er weer onder en zal de auto zijn zoals de M sport behoort te zijn.

EERSTE ERVARINGEN
=================
Meteen na het ophalen uiteraard de auto even geprobeerd. Wat rijdt dit toch fantastisch zeg. Ja, hij is stug maar wat wil je? Daar kies je een M sport voor toch? Het freude am fahren is terug. Na eerder een 1 te hebben gereden is dit duidelijk een herkenning. De peus 307cc rijdt heus goed en geeft ook freude am fahren echter dat is toch voornamelijk in het voorjaar en de zomer. De bmw geeft heel anders het gevoel weer van autorijden. Dit product zit zo doordacht in elkaar. Na onze eerdere 1, die van de eerste generatie, kan ik in ieder geval zeggen dat het vernieuwde model toch echt wel verbeterd is. de materiaal keuze van het dashboard is zachter en de auto voelt net iets lekkerder aan. Kleine vernieuwingen, bijna onopgemerkt, maar toch voel je dat die aanwezig zijn.

Dat de auto snel is blijkt wel. Een hoog koppel met een vermogen van 177 pk zorgen voor een soepel verloop in het verkeer. Even inhalen, de auto doet het. Even doortrekken, schakelen en weer doortrekken? Monsterachtig! Met groot gemakt verplaats je je in deze bolide. In tegenstelling tot onze 180pk (lees: op papier 177pk) snelle peus is dit toch andere koek. Waar ik met de 307cc stevig moet doortrekken wil ik laten voelen dat de auto snel is, kan ik met de bmw lui rijden. Een mooi vergelijk, beiden hetzelfde vermogen maar toch zo wezenlijk verschillend in rijden. Natuurlijk, dat besef ik ook, de ene diesel en de andere benzine, maar toch...een groot verschil. Over de materaal keuze maar gezwegen. In de peus veel minder rust terwijl het in de BMW het er zo rustig aan toe gaat dat je veel minder snel in de gaten hebt dat je al weer wat sneller rijdt dan eigenlijk de bedoeling was.

BMW of BPM VRIJE AUTO??
=======================
het idee om een BPM vrije auto aan te schaffen lonkte een tijdje maar het idee om dan niet "echt" meer te autorijden maar het puur financieel zo goedkoop mogelijk te doen deed ons huiveren en beven. Het echte auto gevoel beleven lukt o.i. dan niet meer en dat was toch ook niet echt de bedoeling. Nu weet ik wel dat ik subjectief ben maar toch, de klik met een auto, vinden wij, moet er zijn, en dat zou met een bpm vrije auto toch vele malen minder zijn.

=========
Tot nog toe niet maar daarvoor hebben wij de auto te kort. Ik hou deze review bij en zal jullie op de hoogte houden van onze belevenissen met de 120d

Wel, tot dusver....de start van mij review met een bmw met ruim 190.000 km op de klok. Ik hou jullie op de hoogte.

UPDATE: 19/01/2011
==================
NIEUWE FOTO'S ZIJN GEPLAATST.

Vandaag getankt... Er ging 47 liter in en we hadden 740 km gereden. Niet echt zuinig m.i. echter ja, hebben de auto nu een week en ik moet eerlijk zijn, het trekt zo lekker en ja, die korte stadsritjes en snoepritjes (om het zo maar even te noemen) werken natuurlijk ook niet in het voordeel. Binnenkort maar eens even een lange rit op de snelweg (binnenkort wintersport) en dan weer eens kijken.

START-STOP systeem
==================
Werkt verbluffend snel! Gezien de buitentemperatuur voor het eerst mee kennis gemaakt. Koppeling loslaten, auto in zijn vrij en daar gaat ie, motor slaat af echter alles blijft werken. Verkeerslicht op groen? Koppeling in en voor je het weet draait de motor al weer. Ja, dat is wel een erg leuk systeem. Of het werkelijk zuiniger zal zijn? Ach, op den duur wellicht maar op een tank brandstof denk ik dat het weinig uit zal halen. Tenzij jullie daar anders over denken? Dan hoor ik dat graag uiteraard.

=========
NIETS!

WASKUBUS
========
Gisteren de auto ook even in de waskubus gehad en met het handje gewassen. Heerlijk. Even de auto "proeven en voelen". Poetsen doe ik binnenkort, moet het weer even wat bestendiger zijn i.p.v. die wisselvallige buien tussendoor steeds. Grrrr.... :-))

FOTO'S
======
Vanmiddag even wat foto's gemaakt van de auto in wintertrim. (met de heerlijke 17inch originele lichtmetalo's. Fijn echter het wachten is natuurlijk op de 5 spakers (de M wielen). Dan is de auto af.

Tot nog toe nog steeds zeer tevreden.

Enne, de elektrische stoelen met geheugen zijn ingesteld en ook dat werkt naar behoren is telkens weer een vreemde gewaarwording.

Dan te bedenken dat mijn eerste auto "slingers" had voor de ramen, geen airco en ga zo maar door... wat dacht je van een 4-bak?? Haha.. tijden veranderen en zo ook het autorijden.

groeten en tot de volgende keer!

UPDATE: 25 maart 2011
=====================
Inmiddels staat de teller op 196.250km. De twee ton komen in zicht! De auto geeft nog steeds geen krimp, rijdt nog steeds strak en we zijn dan ook nog steeds erg tevreden! Wel moet ik opmerken dat we de cabriolet weer wat vaker pakken...hihi....luxe positie nietwaar??

De 18" M wielen (naar mijn mening de enige echte wielen i.c.m. met het volledige M pakket) zitten er inmiddels onder en de auto is af! gepoets en gewassen met MEQUAIRS lekkernijen en het feest is klaar!

Voor de rest, geen nieuws, de auto doet wat ie moet doen...ook nog geen onderhoud, het systeem geeft pas in juni 2011 een klein beurtje aan en de remschijven en blokken? verbluffend, nog steeds niets...over 34.000km geeft ie aan?? das toch bizar?? Dat zou betekenen dat dat pas vernieuwd moet worden bij een slordige 230.000km?? Wauw! Dat zou wat zijn?

Dus......tot nog toe erg tevreden met onze aankoop van een Beemer met bijna 2 ton op de klok..hoe hij zich verder gaat houden na de 2 ton en verder ga ik jullie uiteraard vertellen!!! Dus....houdt deze review maar in de gaten....

Peter

zorgeloos naar de twee ton...

Hallo iedereen....

nog 200 kilometer zeg maar en we tikken de twee ton aan! Een magisch getal! Mijn ervaring met de auto is dat ze nog steeds erg goed gaat! Geen centje pijn! Ja, binnenkort voor het eerst naar de APK. Hoe goed is een auto met twee ton in amper
4 jaar? Het service menu geeft aan dat alles OK is en ook zie ik op het scherm dat de remblokken en -schijven pas over 30.000km aan de beurt zijn!!! Betekent dat dan dat de auto dan op 230.000km staat? Ja, want ik ga er vanuit dat het servicemenu het keurig voor me bijhoudt.

Tja....ik kan jullie alleen maar zeggen dat de auto nog steeds geen enkel probleem geeft! Tot nog toe dus een goede keuze geweest.....uiteraard hou ik jullie op de hoogte van de ontwikkelingen en zal ik ook, indien er problemen zijn, dit melden en met jullie delen. We kunnen er met zijn alles wat van leren, nietwaar?

De twee ton voorbij...

Heeej!

Even een kleine update....we zijn de twee ton gepasseerd...

Voor het eerst, zo lang ik de auto heb en dat is uiteraard nog niet zo lang, word ik geconfronteerd met een mededeling op het scherm van mijn navi.

ONDERHOUD NODIG

Klik ik dan op het servicemenu dan lees ik dat de REMVLOEISTOF aan de beurt is. Wel, dit laat ik binnenkort uitvoeren bij de BMW dealer en dat combineer ik dan mooi met de EERSTE APK van onze BMW.....

Zo.......

Na de vakantie...

Even een update:

inmiddels 205.000km en de auto gaat nog steeds naar behoren. Wel heb ik inmiddels voor de eerste keer de APK laten uitvoeren en zijn de wielen alle 4 uitgelijnd. Daarna eerst een week in Nederland met de auto op vakantie en nu zijn we net weer terug uit Denemarken. Op de Duitse autobahn blijkt de 120d een geweldige rijmachine. Het cruisen met 180 km/u gaat erg fijn en ook even de top halen....er is een foto van gemaakt....240 km/u is in een "poep en een scheet" gebeurd...alhoewel het klimmen van 220 naar 240 langzamer gaat.. maar, daar is het mij ook niet om te doen.

De auto rijdt nog steeds fantastisch en wordt door mij natuurlijk nog steeds erg geliefkoosd. Ik weet dan ook zeker dat mocht de auto nu weg moeten er wel liefhebbers voor zijn. Ik geef het je te doen om een BMW als de onze te vinden in deze uitzonderlijke staat. Uiteraard met dank aan de vorige eigenaar.

Wel, wat kan ik verder nog melden? Dat de auto over 9000 km naar de dealer moet voor een olieverversing... en ja, voor de rest...ze gaat goed, ze gaat erg goed.....geen kraakje, rammeltje of wat dan ook.....tot dusver....

Afscheid van de 120d M sport

Allen,

helaas.......zucht.......afscheid genomen van de 1 serie! Totaal probleemloos gereden totdat bij km.stand 217.000 en een beetje de distributieketting knapte!!!! Moet niet kunnen bij een ketting maar toch....alles kapot! Om jullie een lang verhaal te besparen....de auto hebben wij vakkundig laten repareren en we waren behoorlijk wat euro's kwijt! ook nog contact gehad met BMW Nederland maar het mocht niet baten! Het bleek uiteindelijk te gaan om een lager welke los geraakt was in het blok en daarna tussen de ketting was gekomen!

Omdat we toch steeds al op zoek waren naar meer ruimte en de 1 toch echt wel op de nominatie stond om vervangen te worden nu maar spijkers met koppen geslagen!

We rijden sinds afgelopen weekend, 10 maart 2012, in een 2007 Volvo V70 D5. Ik zal daar ook wel weer een review van starten.

De BMW heb ik via marktplaats binnen twee weken verkocht en laten we hopen dat de nieuwe eigenaar er nog vele veilige kilometers in gaat maken!

BMW 1.......je was een trouwe lotgenootm het ga je goed!! Zucht.....

PRIVATE LEASE BMW 1-serie