BMW 118i EfficientDynamics Edition Business Line Ed. (2011)

BMW 1-serie
BMW 1-serieBMW 1-serieBMW 1-serieBMW 1-serieBMW 1-serieBMW 1-serieBMW 1-serieBMW 1-serieBMW 1-serieBMW 1-serieBMW 1-serieBMW 1-serieBMW 1-serieBMW 1-serieBMW 1-serieBMW 1-serieBMW 1-serie

Uitvoering118i EfficientDynamics Edition Business Line Ed.
Bouwjaar2011
Jaar van aanschaf2011

Super Beamer

Eind vorig jaar mocht ik een nieuwe leaseauto uitzoeken. Na 4 jaar een opel astra was het tijd voor iets sportievers. Op het lijstje stond de Volvo C30, Audi A3 en de BMW 1. En het moest een B-label / 20% bijtellingscategorie zijn. Hiermee viel de C30 af, ik rij niet genoeg voor een diesel en alleen de D2 valt in deze klasse. De audi A3 viel me tegen, saai dashboard, beetje vage besturing en de BMW was goedkoper.

Het werd dus een 118i business, met navigatie. Volledig uitgeruste auto, met als optie alleen cruise controle en metallic lak. Achteraf is de metallic lak niet in rekening gebracht, dus de prijs bleef net onder € 32.000,-.

Voor de koppeling met mijn Iphone heb ik gekozen voor een parrot, achteraf heb ik hier wel spijt van. De parrot was gekoppeld met de stuurbediening van BMW maar dat gaf problemen met het openen en sluiten van de deuren (electronica kreeg ruzie met elkaar). De parrot is zo aantrekkelijk omdat je voor € 400,- muziek kan luisteren via de IPOD en kan bellen. Als BMW assecoire was dit € 1.500,- geweest in de bijtelling, de parrot blijft buiten de bijtelling. Genoeg over de parrot... nu het rijden.

In 3,5 maand heb ik 15.000 fantastische kilometers gemaakt. De BMW is beresterk, heerlijk rustig in de lage toeren en als je hem doortrekt komt de grom onder de motorkap. Wegligging is subliem, stoelen zitten goed, geen kraakjes of piepjes in het interieur.

We zijn begin juni naar italie geweest, en op de duitse autobahn kan je met veel sportieve auto's meekomen. Trouwens de bagageruimte viel niet tegen, alles paste er netjes in voor 2,5 week vakantie.

Het verbruik valt me mee, de hele vakantie berg op, hoge snelheden gemiddeld 1 op 14. Nu bij een rustige rijstijl 1 op 15. En dat voor een 2 liter motor, vind ik niet slecht.

Al met al ben ik heel tevreden!

PRIVATE LEASE BMW 1-serie