Audi S6 Avant 4.0 TFSI quattro Pro Line + (2017)

Audi S6 Avant 4.0 TFSI quattro Pro Line + (2017)

UitvoeringS6 Avant 4.0 TFSI quattro Pro Line +
Versnellingen7, Automaat met dubbele koppeling
Bouwjaar2017
Jaar van aanschaf2021

A dream come true

Tja... wat zal ik zeggen. Je houdt van auto's of niet. En als je het wel doet, dan volg je je hart en niet altijd je bankrekening.... ;-)

Nadat ik aan het kijken was gegaan om de vorige auto in te ruilen voor een wat nieuwere auto, ging ik toch eens kijken naar een droom auto, de Audi S6. Na wat zoeken kwam ik uit op een aantal auto's die te koop stonden van 4 jaar oud, wat mijn target was. Uiteindelijk bij deze auto die volledig vol zat met alle opties die te verzinnen zijn.

Hij is nu een paar dagen in mijn bezit en ik kan niet anders dan er heel erg blij mee zijn. Heel veel vermogen, ligt als een blok op de weg, superstil bij stabiele rijksweg kilometers en van alle luxe voorzien.
Tot nu toe kan ik nog niet iets verzinnen dat me minder bevalt. Ja, hij is een benzine vreter, maar dat weet je vooraf als je zo'n auto koopt. Je koopt het met je hart en niet met je portemonnaie.

1 jaar genieten

Een jaar geleden haalde ik met een grote glimlach deze auto op en die glimlach zit er nog steeds. Het is en blijft een heerlijke auto. Een wolf in schaapskleren, want veel mensen herkennen er een gewone A6 in, en dat bevalt me juist erg goed. Alleen als je hem start… tja dan is het niet meer te ontkennen. ?

We hebben een aantal keer lange ritten gemaakt voor vakantie of weekend weg en dan is het een heerlijke reis auto. Met alle toeters en bellen die dit soort auto’s hebben is het relaxed rijden en relaxed aankomen. Met stoelmassage als begeleider.
Ik heb hem diverse malen op de top gehad in Duitsland en dat is heerlijk snel, maar je voelt je geen moment onrustig. Ook blijft het op hogere snelheid nog een stille auto.

Zijn er nadelen? Ja; het verbruik is zoals te verwachten de oorzaak dat je elke 450 km aan de tank staat en met de huidige prijs van 2,25 voor een liter 98 is dat jammer. Verder kom je voor een Wintervelgen set uit bij S6 only velgen en die zijn er weinig en niet goedkoop. Sneeuwkettingen idem want er past weinig op.
Maar als je je portemonnaie niet teveel je stemming laat bepalen dan is dit een heerlijke auto voor liefhebber van luxe, snelheid, rauw maar niet te opvallend.

PRIVATE LEASE Audi A6