Audi A6 Avant 45 TFSI quattro S edition (2019)

Audi A6 Avant 45 TFSI quattro S edition (2019)

UitvoeringA6 Avant 45 TFSI quattro S edition
Versnellingen7, Automaat met dubbele koppeling
Bouwjaar2019
Jaar van aanschaf2025

Mooi model

De kinderen werden groter, en de seat was al 9 jaar in mijn bezit. Had pas iets meer dan 100k gereden. Ik rijd niet veel.
Was niet direct de bedoeling om in 2025 een andere te kopen maar was aan het orienteren. Ik had er een proef gereden, maar dat was 3 keer niks. (Opties die misten, kwam ik achter toen vrouw aangaf die te willen en banden die niet lekker reden bij de auto, aanlopen).

Kwam per toeval, deze en een andere tegen. De andere was al verkocht. Dus ik naar brabant om te kijken met de fam. Auto beviel goed historie was kloppend. 245pk, was het compromis, liever de 3liter gehad, maar gewicht, onderhoud en het weinig rijden plus de 10k extra had ik er niet voor over. Mijn eisen, b&o, head up display, mmi plus, memory seats, stoelventilatie en winterpakket.

Deze aangekocht, deze heeft 2 kanten memory seats, en bijna full option. (Geen automatisch inparkeren en b&o advanced) ik wilde ook geen black pack op de auto, maar luxe uitstraling, anders lijkt het op een pakjes bus ;).

Geen competition, want is geen race monster maar wel lekker vlot.

Ik was initieel erg teleurgesteld in de auto na een paar maanden, auto schokte bij achteruit rijden, soms bij vooruit. Alleen bij het parkeren. (Kwam ik dus achter lag aan mij door de rem niet goed in te drukken bij veranderen van versnelling). Nu perfect en 98 tanken, door het minder rijden, minder water in de tank. Tank ook niet meer vol.
Ik rij 700km p.m.

Nu erg tevreden, geluid na afstellen prima, erg stil, snel genoeg voor nederland, kinderen happy. Vrouw blij met memory seats. Kofferbak ruimte, comfort sleutel. Simkaart geplaatst in de auto voor internet en dongel voor wireless android auto (modellen 2020 hadden draadloos nog geen mmi 3). Led matrix is erg fijn. Ik heb groot onderhoud laten doen in de zomer, en winterbanden gevonden met dezelfde velgen, dus altijd dezelfde velgen :). Moest alleen effe wennen aan de grote en minder sportief rijden ten opzichte van de seat. Heb alles op individueel ingesteld en reageert de motor en versnellingsbak zoals ik wil.

Heb een al een mooie rit naar belgie op zitten in het voor jaar van 25. Dus dat smaakt naar meer.

Ik vind de kosten niet zo erg omdat het voor mij 1 keer per jaar is. En ben 2 segmenten hoger gaan rijden. Dus van 400 per jaar naar gemiddeld 1000/1200 per jaar is prima.

Verbruik kijk ik niet naar, doordat ik nog steeds 1 keer per maand tank, voor een paar tientjes meer.

Oja ik schrijf dit vanuit de massage stoelen.

7,5