Audi A6 Avant 3.0 TDI quattro Pro Line (2006)
Uitvoering | A6 Avant 3.0 TDI quattro Pro Line |
Bouwjaar | 2006 |
Jaar van aanschaf | 2016 |
Eindelijk zonder bijtelling
Na diverse lease auto's te hebben gereden als Audi A4, Volvo V40 en als laatste een VW Passat van 2015 nu gekozen om een auto privé aan te schaffen en met km vergoeding te gaan rijden.
Nu die bijtelling geen rol meer speelt heb ik een lekkere dikke A6 gekocht met wel veel km op de teller maar de ervaring leert dat een goed onderhouden exemplaar makkelijk 4 ton meegaat.
Ik heb een super complete uitvoering gevonden met half/leer alcantara met stoelverwarming, automaat, Quattro, leren sportstuur, uiteraard het complete navi pakket en luchtvering.
Deze laatste optie is echt geweldig, ik hou van grote wielen en verlagen maar bij deze auto kan ik het verlagen zelf instellen en weer ongedaan maken als ik met de familie op pad ben. Verbruik is de eerste keer tanken 1:12 geweest maar ik rij veel ring Amsterdam in de file dus vind het redelijk. De automaat is een verademing in de file dat had de Passat i.v.m die bekende bijtelling niet zodat hij in de 20% bleef. De eerste kilometers zijn me erg goed bevallen in de Audi en verheug me er elke keer weer op in te gaan rijden.
De 20 inch wielen van m'n Passat pasten zo onder de A6 dus ziet er goed uit.
Ik ben benieuwd hoe hij het gaat houden met 30.000 km per jaar. Ik wil er toch wel een jaar minimaal in rijden voordat ik weer eens ga winkelen.