Audi A6 Avant 2.4 Pro Line (2006)

Audi A6 Avant 2.4 Pro Line (2006)

UitvoeringA6 Avant 2.4 Pro Line
Bouwjaar2006
Jaar van aanschaf2012

Heerlijke luxe alleskunner

Na een zomer hard werken genoeg gespaard om eindelijk mijn oude Toyota Avensis te verkopen(uiteindelijk geexporteerd met 215.000 km's naar Afrika) en mijn droom Audi te kopen.

Ik was op zoek naar een Audi A4 met minimaal 140pk vermogen, vanaf 2005, met veel opties en weinig kilometers. Mijn budget was 15.000,-.

Begin augustus zag ik bij toeval deze A6 op internet bij een importbedrijf uit Bergschenhoek. Hij had deze voor een scherpe prijs te koop staan 14.899,- met nog geen 113.000 km's en een smetteloze onderhoudsstaat. De uitvoering was precies wat ik zocht:
2.4 6 cyl
echt geweldige geluidsinstallatie
bluetooth telefoon aansluiting
19" RS velgen
achterzijde private glass
Ik heb daar zelf nog aan toegevoegd:
17" originele velgen op winterbanden
Dension gateway voor USB en iphone aansluiting, werkt briljant via MMI
xenon (Pilot aftermarket)
De Dension gateway en xenon heb ik zelf ingebouwd en verhogen plezier en veiligheid. Heel af en toe(een op de 15 starts) geeft de xenon nog een foutmelding in het scherm, waarbij de verlichting wel normaal functioneert. Dit is alleen direct na het starten en duurt hooguit 5 minuten, daarna is de melding weg. Verder heb ik zelf de ruitbediening aan de bestuurderszijde vervangen. De knoppen waren lelijk en de bestuurderszijde ging niet automatisch volledig naar beneden. De knop was versleten. Nu functioneert alles weer als nieuw.

Al met al is het een heerlijke wagen, met slechts een paar kleine puntjes van kritiek:
de sportstand van de automaat kan soms een beetje nerveus zijn en te snel terugschakelen
de Drive stand is soms net iets te lui omdat de toeren te laag worden gehouden.
het verbruik is tot nu toe gemiddeld 1 op 10, wat me niet tegenvalt. Bij stevig doorrijden ga je snel naar 1 op 8 a 9 en bij veel ritten van 80/90 km/u kun je zuiniger dan 1 op 11 halen. Bij mijn woon/werk verkeer komt de auto vaak niet eens op temperatuur, maar haal ik toch vrij eenvoudig 1 op 11.
Al met al ben ik tot nu toe zeer gelukkig met deze aanschaf. Ik prijs me gelukkig dat ik zo'n wagen mag bezitten en rijden.
Zal zorgen dat er snel foto's geplaatst worden! Het is in mijn ogen een schitterende, tijdloze schoonheid.

denk er wel over om gas in te bouwen. Hoe zijn de ervaringen hiermee? Met name verbruik, motorslijtage(kleppen) en inbouwmoeilijkheden(accu achterin, volle motorruimte) vind ik interressant.
Hoor graag reacties.

PRIVATE LEASE Audi A6